0

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι επιχειρηματίες του τουρισμού, που βλέπουν τις πληρότητες να αγγίζουν τα ποσοστά του 2019, δίνοντας νέα ώθηση στην ατμομηχανή της Ελληνικής οικονομίας.   

Οι πληρότητες στα περισσότερα μέρη της χώρας βρίσκονται στο 100%, τονίζει ο Χρήστος Παπαδόπουλος, εκπρόσωπος τύπου της ένωσης τουριστικών πρακτόρων  Β.Ε. Ρόδος, Σαντορίνι, Πρέβεζα, Πάργα, Ιόνιο, βρίσκονται στην κορυφή των επιλογών των επισκεπτών ειδικά για τις διακοπές του Πάσχα.

Υπάρχουν δυο διαφορετικές αναγνώσεις των κρατήσεων. Των λιγότερο αισιόδοξων που λένε ότι οι κρατήσεις δεν σημαίνουν αναγκαστικά και αφίξεις και των περισσότερο αισιόδοξων που βλέπουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Όπως εξηγεί ο κ. Παπαδόπουλος, εάν ένας γερμανός κάνει μια κράτηση για την Ελλάδα δεν χρειάζεται να πληρώσει για αυτήν και μπορεί στο ενδιάμεσο διάστημα να ακυρώσει για κάποιον λόγο.

Από την άλλη πλευρά ο ανταγωνισμός της Ελλάδος είναι μεγαλύτερος φέτος και η πληγωμένη από τον σεισμό Τουρκία έχει ρίξει τις τιμές της ακόμη και στο 50%. Κάτι που μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες, παρά το κλίμα ανασφάλειας που δημιουργείται λόγων των εκλογών που προκήρυξε ο Ερντογάν.

Ο τουρισμός αφορά άπαντες και αυτό σημαίνει ότι ο κλάδος θα δώσει νέα δυναμική σε πολλούς τομείς. «Ίσως να ξεπεράσουμε τα 26 εκατ. του 2019». Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλος «Θα έχουμε ένα πολύ καλό τουριστικό ρεύμα και είναι σημαντικό να πιάσουμε τα νούμερα του 2019, ενώ είναι σημαντικό ότι στο εξωτερικό ουδείς απασχολήθηκε με το θέμα των ελληνικών εκλογών.

Η μέτρηση ικανοποίησης πελατών που αποτελεί κρίσιμο στοιχείο στην αναζήτηση ενός τόπου διακοπών δείχνει πως η Ελλάδα είναι από τους πλέον ασφαλείς τόπους. Βεβαίως πάντα ελλοχεύει ο κίνδυνος κάποιοι να θελήσουν να δυναμιτίσουν αυτήν την εικόνα για ίδια συμφέροντα.

Υψηλές πληρότητες καταγράφονται και στην Πιερία για το Πάσχα.

Σύμφωνα με τον Βαγγέλη Γερολιόλιο, δήμαρχο Δίου- Ολύμπου, πρόκειται για έναν προορισμό με πολλές επιλογές. Ο Όλυμπος είναι ψηλά στις προτιμήσεις των εκδρομέων αυτήν την εποχή. «Τα μηνύματα είναι πράγματι καλά και θα εξελιχθούν εξίσου καλά και για το καλοκαίρι». Ευθύνη του δήμου είναι να προσφέρει τις υποδομές για να νιώθει ο επισκέπτης άνεση και ασφάλεια, εξηγεί ο Δήμαρχος.

Όσον αφορά την ΠΑΘΕ επισημαίνει ότι τα έργα στον κόμβο Αιγινίου πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν.

Αφ’ ης στιγμής το έργο έχει την αναγκαία χρηματοδότηση, ουδείς θα ήθελε να καθυστερήσει. Ως γνωστό οι εργασίες που εκτελούνται δεν είναι μικρές, είναι χρονοβόρες και αν ακολουθηθεί η άποψη να μην συμπίπτουν με τα χρονοδιαγράμματα των διακοπών, ουδέποτε θα πραγματοποιηθούν. Ποιος θα λογοδοτήσει σε περίπτωση που συμβεί κάποιο δυστύχημα, λόγω της κακής καταστάσεως του οδοστρώματος; Εάν η ασφάλεια των επισκεπτών είναι η μέγιστη πρόνοια, τα υπόλοιπα δεν αφορούν όσους είναι πραγματικά υπεύθυνοι για αυτήν.

Ανδρουλάκης από Καλάβρυτα: Ο Ελληνικός λαός να μπεί εμπόδιο στα πλάνα για είσοδο στην Βουλή όσων έβαψαν τα χέρια τους με το αίμα του Παύλου Φύσσα

Previous article

Βρέθηκαν 4 χειροβομβίδες κοντά σε κατοικημένη περιοχή στο Μαρούσι

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Travel