0

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Καραγεωργίου

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στον φιλόξενο χώρο της έδρας της ΕΣΗΕΜ-Θ ο Υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ομάδα για την Θεσσαλονίκη”, Στέλιος Αγγελούδης.

Ο κ.Αγγελούδης μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου της Θεσσαλονίκης τοποθετήθηκε γύρω από τους βασικούς άξονες του προγράμματος του, αλλά άσκησε και δριμεία κριτική στην διοίκηση Ζέρβα.

Στρέφοντας τα βέλη του στην δημοτική αρχή ξεκαθάρισε ότι “η κριτική απέναντι στην δημοτική αρχή δεν έχει προσωπικό χαρακτήρα.Αποτελει μια πολιτική κριτική.”

“Είμαστε μια ομάδα πολιτών που ζούμε στην πόλη και ζούμε την καθημερινότητα της. Δεν προκύψαμε συγκυριακά, ούτε είμαστε εγκάθετοι. Έχουμε ο καθένας μας την επαγγελματική, προσωπική και πολιτική του διαδρομή αλλά σε αυτό τον αγώνα προσερχόμαστε χωρίς κομματικά καπελώματα, χωρίς κρυφή ατζέντα και διάθεση να χρησιμοποιήσουμε τον Δήμο ως «ένα ακόμα σκαλοπάτι» για την πολιτική μας καριέρα.” ανέφερε χαρακτηριστικά ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και διατράνωσε σε όλους τους τόνους και σε δεύτερο χρόνο ότι η “Ομάδα για την Θεσσαλονίκη” αποτελείται από ανθρώπους από όλους τους χώρους οι οποίοι έχουν αφήσει τις κομματικές και πολιτικές του επιλογές εκτός.

Παράλληλα έκανε σαφές παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού ότι έχει ένα διπλό ρόλο ο οποίος είναι να αντιστρέψει την παρακμή και την αδράνεια και να συντονιστεί η Θεσσαλονίκη με το μέλλον που της αξίζει
και δικαιούται

Σε μία κριτική 7 σημείων στην διοίκηση Ζέρβα τόνισε χαρακτηριστικά για τον νύν Δήμαρχο:

• Δεν γνωρίζει τα προβλήματα, απλά παρίσταται.
• Δεν παρουσίασε ποτέ ένα συγκροτημένο σχέδιο, ένα στρατηγικό πλάνο για την ανάταξη της πόλης.
• Δεν έφερε ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως ήταν υποχρεωμένος από το νόμο, ένα συνολικό Επιχειρησιακό Σχέδιο με όλες τις δαπάνες για την τετραετία που πέρασε.
• Δεν διαβουλεύτηκε ποτέ τις αποφάσεις που έλαβε, όπως την αγορά λεωφορείων ή την ακύρωση της ανάπλασης της πλατείας Ελευθερίας, παρά μόνο τύποις και εντελώς αποσπασματικά, απαξιώνοντας συστηματικά τους πολίτες και τα θεσμικά όργανα, και μ’ αυτό εννοώ το Δημοτικό Συμβούλιο και τις δημοτικές επιτροπές.
• Δεν ασχολήθηκε να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Αντίθετα, με πρόσχημα την «ευταξία», στην πραγματικότητα συνέβαλε στην επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης και κυκλοφορίας στην πόλη, με τις άστοχες και ρουσφετολογικές επιλογές του.
• Δεν είχε την εντιμότητα να παραδεχτεί ότι όσα προχώρησε αυτά τα χρόνια οφείλονται σε παρακαταθήκες ώριμων προτάσεων και μελετών και εγκεκριμένα κονδύλια, όπως το δάνειο με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, που βρήκε έτοιμα. Προέβαλε ασύστολα ως δικές του προτεραιότητες, έργα και μελέτες που βρήκε έτοιμα, όπως η ανέγερση σχολικών κτιρίων, τα Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου (Καπάνι και Γούναρη), ο ποδηλατόδρομος της Κουντουριώτη, οι υπαίθριοι χώροι στάθμευσης, το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο, το «Πάρκο για όλους», και πολλά άλλα. Δεν είχε την εντιμότητα να παραδεχθεί ότι ο ίδιος και οι αντιδήμαρχοί του καταψήφιζαν με μανία αυτά τα έργα στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν αναλάβουν τη διοίκηση.
• Δεν ομολόγησε ποτέ, ότι η συγκυρία της πανδημίας και η κυβερνητική κάλυψη με την πλήρη απουσία ελεγκτικών μηχανισμών, του επέτρεψαν να προχωρήσει σε σπατάλες για εφήμερα έργα εντυπωσιασμού χωρίς ουσιαστική βελτίωση, όπως ο ποδηλατόδρομος στην Καραμανλή, και να μοιράσει αμέτρητες απ’ ευθείας αναθέσεις σε ημέτερους.

Ενώ επιπροσθέτως έθεσε συγκεκριμένα παραδείγματα απουσίας λογοδοσίας.

Συγκεκριμένα:

– Για τα λεωφορεία: Τεχνικές προδιαγραφές φωτογραφικές. Είχαν
ανακοινώσει ότι ο προμηθευτής θα είναι από τη Λειψία, προτού βγάλουν
τον δήθεν διαγωνισμό στον αέρα. Δικαιολογούσαν την απευθείας
προμήθεια επειδή η Λειψία είναι αδελφοποιημένη πόλη.

– Γίνονται έργα ανακατασκευής πεζοδρομίων και ασφαλτοστρώσεων με
εργολαβίες «συμφωνία-πλαίσιο» σε αδιαφανείς συνθήκες.

– Ελεγχόμενη Στάθμευση: Η σύμβαση λήγει το Σεπτέμβριο του 2023. Κανείς
δεν γνωρίζει τι σκοπεύουν να κάνουν. Θυμίζω ότι πριν αναλάβουν,
κατηγορούσαν τη σύμβαση ως ασύμφορη για το Δήμο.

– Στέγαστρα στάσεων: Η σύμβαση δεν εκτελείται λόγω εκκρεμών προσφυγών
στο ΣτΕ. Δεν συντηρούνται, δεν υπάρχουν έσοδα στο Δήμο. Δεν είναι
εξυπηρετικά (λείπουν καθίσματα), ο κόσμος διαμαρτύρεται και ο δήμαρχος
κωφεύει..

Ο κ.Αγγελούδης παρουσίασε ένα πρόγραμμα 7 σημείων – κατηγοριών για την πόλη και εξέθεσε τις βασικές προτεραιότητες της δικής του διοίκησης εάν και εφόσον εκλεγεί τον ερχόμενο Οκτώβρη.

Αναλυτικά αυτές οι προτεραιότητες:

-Εντατικός καθαρισμός της πόλης από σκουπίδια και μουτζούρες
– Υλοποίηση 1000 νέων θέσεων στάθμευσης κάθε χρόνο
– Πλατεία Ελευθερίας (επικαιροποίηση και δημοπράτηση)
– Πλατεία Διοικητηρίου (ολοκλήρωση μελέτης)
– Πεζοδρόμηση Αγίας Σοφίας (επικαιροποίηση και δημοπράτηση)
– Μελέτες μεγάλων αστικών παρεμβάσεων: Περιφερειακή Τάφρος, οδός
Εγνατία, οδός Αγίου Δημητρίου, οδός Λαμπράκη, οδός Γιαννιτσών, πλατεία
Δημοκρατίας
– Άνω Πόλη: παρεμβάσεις για την ανάδειξη του ιδιαίτερου χαρακτήρα της
περιοχής (τοπικές αναπλάσεις, ιστορικοί περίπατοι, ανάδειξη σημείων θέας
και επαναλειτουργία διατηρητέων κρηνών.)
– Κατασκευή κλειστού συγκροτήματος στίβου
– Κατασκευή Νεανικού Πολυχώρου Πολιτισμού
– Ολοκληρωμένο πρόγραμμα φροντίδας για τα αδέσποτα.

“Είμαστε στους δρόμους με τους πολίτες.Την επόμενη ημέρα θα υλοποιήσουμε το πρόγραμμα μας πάλι με τους πολίτες” είπε ο Στέλιος Αγγελούδης δίνοντας το στίγμα του μοντέλου διοίκησης που θέλει να ακολουθήσει την επόμενη ημέρα.

Τέλος ο υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης ευχαρίστησε του εκπροσώπους του Τύπου για την διαχρονική συνεργασία που είχαν από όποια θέση και αν υπηρέτησε. 

Το προεκλογικό σπότ της “Ομάδας για την Θεσσαλονίκη”:

 

Μεγάλες αλλαγές στον τρόπο επιλογής των Διοικήσεων στο Δημόσιο

Previous article

Αγ.Νικόλαος: Αρχίζει τις εργασίες του τον 6ο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in top