0

Συνέντευξη παραχώρησε στο Magazino και τον Μπάμπη Καραγεωργίου η Ρένα Δούρου, Υπ.Βουλεύτρια με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον Β2 Δυτικό Τομέα της Αθήνας.

Η κ.Δούρου αναφέρθηκε στα αίτια που οδήγησαν στην ήττα της 21ης Μαίου λέγοντας πως είναι μια συζήτηση που χρειάζεται χρόνο, ενώ για το θέμα της ηγεσίας ήταν ξεκάθαρη λέγοντας πως «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αρχηγό. Ο ίδιος ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, με αίσθηση ευθύνης, τονίζει ότι δεν θα λιποτακτήσει.»

«Έχουμε αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ είναι ικανός να κάνει ανατροπές, να αλλάζει, να προχωρά μπροστά σε δύσκολες συνθήκες. Μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Έτσι μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή.» τόνισε σχετικά με την «εν κινήσει» αναδιοργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

1. Στις εκλογές της 21ης Μαΐου υπήρξε ένα εξαιρετικά δυσμενές αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.Στις κάλπες της 25ης Ιουνίου ποιο είναι για εσάς το διακύβευμα;

Ζητάμε από τους πολίτες τη ψήφο τους για να εφαρμόσουμε το κοστολογημένο, δημοσιονομικά εφικτό, προοδευτικό μας πρόγραμμα αλλαγής του παραγωγικού και αναπτυξιακού μοντέλου. Επτά συγκεκριμένα βήματα για δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους. Δίνουμε μονομέτωπο αγώνα κατά της ΝΔ. Καταρρίψαμε τα ψέματά της περί μη κοστολόγησης του προγράμματός μας. Αποκαλύψαμε την υποκρισία της με την άρνησή της να πάμε και τα δύο κόμματα σε ανεξάρτητο φορέα για κοστολόγηση των προγραμμάτων μας και μετά οι δύο αρχηγοί να βρεθούν σε μια τετ α τετ αντιπαράθεση. Ζητάμε λοιπόν από τους πολίτες, μαζί, να αλλάξουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς που δημιούργησε το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου. Να αποτρέψουμε μια αυτοδύναμη και ανεξέλεγκτη κυβέρνηση της ΝΔ, που, όπως είδαμε με αφορμή την υπόθεση της Ροδόπης, ο ωμός εκβιασμός δεν αφορά μόνο την μουσουλμανική μειονότητα αλλά όλους τους πολίτες. Το μήνυμα είναι καθαρό: όποιος πολίτης διαφωνεί με τη γαλάζια εξουσία, θα βρίσκεται στο στόχαστρό της! Για αυτό και χρειάζεται να υπάρχει ένας ισχυρός πόλος απέναντί της. Ένα ασφαλές αντίβαρο για την υπεράσπιση της κοινωνικής πλειοψηφίας.

2. Τι θεωρείτε ότι έφταιξε περισσότερο; Υπήρχαν στρατηγικά λάθη; Υπήρχαν σκέψεις για το θέμα της ηγεσίας;

Αυτή είναι μια συζήτηση που χρειάζεται χρόνο. Την έχουμε ήδη ξεκινήσει και αφορά τις πολλές αιτίες που έφεραν το συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Έχουμε υπογραμμίσει τη στρατηγική ήττα της απλής αναλογικής, τις ευθύνες μας, εκείνες των άλλων δημοκρατικών κομμάτων. Την επιβολή της ατζέντας του φόβου από τη ΝΔ, τα λάθη στην εικόνα μας λίγες μόλις μέρες πριν από τις εκλογές, τη μη επαρκή επικοινωνία του προγράμματός μας. Θέμα ηγεσίας ουδέποτε τέθηκε. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει αρχηγό. Ο ίδιος ο πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, με αίσθηση ευθύνης, τονίζει ότι δεν θα λιποτακτήσει. Όμως τώρα μπροστά μας έχουμε τη δύσκολη μάχη της 25ης Ιουνίου. Χρέος μας απέναντι στον τόπο είναι οι κάλπες αυτές να γεμίσουν με ελπίδα.

3. Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ βλέπουμε αυτή την στιγμή να βρίσκεται σε μια διαδικασία «εν κινήσει» αναδιοργάνωσης. Ποιον στόχο θέτετε εσείς για τις ερχόμενες εκλογές ;

Έχουμε αποδείξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ είναι ικανός να κάνει ανατροπές, να αλλάζει, να προχωρά μπροστά σε δύσκολες συνθήκες. Μπορούμε να αποκαταστήσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες. Έτσι μπορούμε να κάνουμε την ανατροπή. Μια ανατροπή όχι προς όφελος ενός κόμματος. Αλλά υπέρ της κοινωνίας που δεν πρέπει να αφεθεί στο έλεος άλλων 4 ετών πολιτικών Μητσοτάκη. Προθέσεις που είδαμε επί το έργον τα προηγούμενα 4 χρόνια, όταν ξεθεμελίωσε το ΕΣΥ, απαξίωσε τη δημόσια παιδεία, συρρίκνωσε τα εργασιακά δικαιώματα, επιδότησε την αισχροκέρδεια. Αυτοδύναμη κυβέρνηση Μητσοτάκη σημαίνει όλα αυτά στη νιοστή. Διεκδικούμε τη ψήφο των πολιτών για να αποτρέψουμε αυτό το ενδεχόμενο. Διεκδικούμε τη θετική ψήφο των πολιτών στο δικό μας πρόγραμμα, που έχουμε εκπονήσει μαζί με τους πολίτες, για δίκαιη κοινωνία, ισχυρό ΕΣΥ, αξιόπιστη δημόσια παιδεία, προστασία της πρώτης κατοικίας, στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας με ανακατεύθυνση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη για τους πολίτες, με τους πολίτες.

4. Βρεθήκατε στην συνεδρίαση της Διευρυμένη Νομαρχιακής Επιτροπής στο Κιλκίς, μια περιοχή όπου ο ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε στην 3η θέση. Ποιες αλλαγές θα πρέπει να υπάρξουν κατά την γνώμη σας ώστε να βελτιωθούν οι όροι; Υπήρξε κάποια απόφαση για αλλαγή στρατηγικής;

Οργάνωση, συντονισμός, συσπείρωση. Νομίζω ότι όλες και όλοι στη συνεδρίαση της Διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής, συμφωνήσαμε στην ανάγκη να κάνουμε πράξη αυτές τις τρεις λέξεις. Αισιοδοξούμε γιατί δεν περιοριστήκαμε σε κάποια ευχολόγια. Κάναμε διεξοδική κουβέντα, αναλύσαμε τι και γιατί δεν πήγε καλά στις εκλογές της 21ης Μαίου. Και πλέον διορθώσαμε τη στόχευση. Και νομίζω ότι γυρίσαμε σελίδα, αφήσαμε πίσω μας τα λάθη της 21ης Μαίου και θα ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος. Το οφείλουμε στους πολίτες του Κιλκίς που, όπως και όλοι οι συμπολίτες μας, αξίζουν καλύτερα από μια γαλάζια παντοδυναμία. Αξίζουν μια πατρίδα αντάξια των προσδοκιών των νέων, των παιδιών μας.

 

To Betsson Foundation δίνει το «παρών» στην Τελετή Βράβευσης του #Her_Research 2023

Previous article

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης για δημοσίευμα: “Περιμέναμε μεγαλύτερη γνώση και αντίληψη.”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in top