0

Προχωρούν τα βήματα για την αξιοποίηση του Κυβερνείου της Θεσσαλονίκης, όπου την ερχόμενη Τετάρτη, 5 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή υπογραφής του σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων, του Υπερταμείου και της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου.

Στην τελετή υπογραφής, που θα διεξαχθεί στις 9.00 το πρωί, θα παραστεί και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Υπερταμείο και ΕΤΑΔ αναλαμβάνουν αμέσως τον προσδιορισμό του κόστους αποκατάστασης του κτηρίου και τους γύρω χώρους, καλύπτοντας τις σχετικές μελέτες. Ενώ, στη συνέχεια, η Βουλή των Ελλήνων θα εξετάσει το ύψος και τους τρόπους χρηματοδότησης, έτσι ώστε το εμβληματικό αυτό κτήριο να παραμείνει ένα δημόσιο κτήριο με χρήσεις οι οποίες θα είναι απολύτως συμβατές με τον ιστορικό του χαρακτήρα», είχε αναφέρει την προηγούμενη εβδομάδα από το βήμα της 49ης τακτικής γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Εξαγωγέων-ΣΕΒΕ ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε σημειώσει χαρακτηριστικά πως πρόκειται για ένα ιστορικό τοπόσημο, το οποίο «θα διασωθεί, θα ενταχθεί δημιουργικά στη λειτουργία της πόλης, των κατοίκων και των επισκεπτών της, προφανώς, οι οποίοι με χαρά διαπιστώνω ότι διαρκώς αυξάνονται».

Σημειώνεται πως ο Σύλλογος «Φίλοι του Κυβερνείου Θεσσαλονίκης (Παλατάκι)» είχε εκφράσει σε ανακοίνωσή του την «απεριόριστη ικανοποίησή του» για την εξέλιξη γύρω από το ζήτημα.

Πηγή: Voria.gr

 

Διαγωνισμός για 163 σύγχρονα λεωφορεία στον ΟΑΣΘ από βδομάδα – Στην… πρίζα και οι γραμμές 19, 25

Previous article

Συνελήφθη ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in top