0

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του Flyover, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, αμέσως μετά από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο στη Θεσσαλονίκη.

Ο υπουργός στις δηλώσεις του τόνισε ότι οι εκπρόσωποι της αναδόχου εταιρείας του έργου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία των εργασιών και τον διαβεβαίωσαν ότι το έργο θα τελειώσει το 2027.

Είπε μάλιστα ότι η ανάδοχος εταιρεία έχει αυξήσει τους ρυθμούς των εργασιών, πράγμα το οποίο τονίστηκε από την πλευρά τους στη σύσκεψη με τον όρο «full speed».

Διεμήνυσε μάλιστα ότι «η ανάδοχος εκφράζει πως πλέον αποδόθηκαν τα περισσότερα μέτωπα του έργου», ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «σήμερα δουλεύουν 200 εργαζόμενοι και 50 βαρέα οχήματα τα οποία θα αυξηθούν», τονίζοντας ότι οι εργασίες από την ανάδοχο θα γίνονται όλο και υψηλότερες ταχύτητες.

Κατά τα άλλα, ο υπουργός στάθηκε στις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται προκειμένου να περιοριστούν οι συνέπειες των πρόδρομων εργασιών για την Υπερυψωμένη Ταχεία Λεωφόρο.

«Μια βασική προτεραιότητα των φορέων της πόλης αυτόν τον καιρό ήταν και είναι οι καλύτερες συγκοινωνίες. Τα 110 ηλεκτρικά λεωφορεία που κυκλοφορούν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης είναι καλύτερα και περισσότερα», είπε συγκεκριμένα ο υπουργός ο οποίος δεσμεύτηκε ότι «το Μετρό θα παραδοθεί φέτος τον Νοέμβριο».

Από τη δίκη του πλευρά, ο υφυπουργός Μεταφορών, Βασίλης Οικονόμου, αναφέρθηκε στον νέο συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης.

Όπως είπε, τα συγκοινωνιακά δεδομένα αλλάζουν και οι λεωφορειακές γραμμές πρέπει να «κουμπώσουν» σε αυτά.

«Πρέπει», πρόσθεσε, «να συνδυάσουμε και να συντονίσουμε τα δρομολόγια στη νέα αυτή αρχιτεκτονική των συγκοινωνιών στην πόλη».

«Θα συνεδριάζουμε κάθε 15 ημέρες»

Τα συμπεράσματα τα οποία προέκυψαν από τη σύσκεψη ήταν χρήσιμα σύμφωνα με τον υφυπουργό Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης), Κωνσταντίνο Γκιουλέκα.

Ο κ. Γκιουλέκας τόνισε στις δηλώσεις του ότι το συντονιστικό συμβούλιο για το Flyover θα συνεδριάζει κάθε 15 μέρες «ώστε να βλέπουμε ποια μέτρα δεν απέδωσαν όσο θα έπρεπε και θα πρέπει να ενταθούν και ποια δεν ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, ώστε από τον Σεπτέμβριο να έχουμε δει μια βελτίωση στην καθημερινότητα των Θεσσαλονικέων».

Άλλωστε, η ανάγκη της σύγκλισης του συντονιστικού φαίνεται και από το γεγονός ότι «η Πυροσβεστική μάς μετέφερε επισημάνσεις για συμβάντα που απευχόμαστε όλοι στην περιοχή όπου κατασκευάζεται», όπως είπε ο κ. Γκιουλέκας.

«Οι τροχονόμοι έφεραν μια αισθητή βελτίωση, ωστόσο χρειάζονται και άλλα μέτρα και προσπαθούμε να συντονιστούμε μεταξύ μας» είπε ακόμη ο υπουργός, ενώ από τη δική του πλευρά ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, είπε ότι υπάρχει ριζικός σχεδιασμός της ελληνικής αστυνομίας για την αποσυμφόρηση των δρόμων.

«Έχουμε ενισχύσει την Τροχαία με περισσότερα από 100 άτομα», όπως είπε, προκειμένου «να υπάρχει μια άμεση ανταπόκριση σε κάθε συμβάν».

Ακόμη, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση του Flyover και είπε πως «η πόλη ενώνει δυνάμεις για ένα έργο και χαίρομαι για αυτό».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης και του δήμου Θέρμης, της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, της Πυροσβεστικής αλλά και εκπρόσωποι της αναδόχου του έργου.

Πηγή: Voria.gr

Μαρινάκης: Δεν θα γίνει αποδεκτή καμία προσπάθεια δημιουργίας τετελεσμένων στην Κύπρο

Previous article

ΠΑΣΟΚ: Γερουλάνο στηρίζει για την ηγεσία ο Νίκος Παπανδρέου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in top