0

Ρεπορτάζ: Γαβρής Άγγελος/Δημοσιογράφος-Μέλος ΕΣΗΕΜ-Θ

Στις επικείμενες εκλογές, ο Ιγνάτιος Καϊτεζίδης είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος και -με τη δημοτική παράταξη «Δύναμη Ενότητας»- διεκδικεί την 7η συνεχή θητεία του στο «τιμόνι» του δήμου Πυλαίας -Χορτιάτη.

Με νέο συνεχόμενο “ρεκόρ” υποψηφίων, η “Δύναμη Ενότητας” για τον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη αριθμεί 178 υποψηφίους μεταξύ των οποίων 75 γυναίκες και με το ποσοστό ανανέωσης των ψηφοδελτίων να αγγίζει το 60%, ο νυν Δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης δείχνει να έχει βάλει πλώρη για νέα 5ετία με ισχυρό ποσοστό αυτοδυναμίας.

Η αίθουσα του Δημαρχείου Πυλαίας-Χορτιάτη, ήταν κατάμεστη, ενώ drone πετούσε πάνω από τον αύλειο χώρο αποθανατίζοντας πρωτόγνωρες εικόνες για αυτοδιοικητική συγκέντρωση, με κόσμο να στριμώχνεται όχι μόνο εντός της αίθουσας μα και στην αυλή, στα περβάζια και στην κεντρική είσοδο του Δημαρχειακού μεγάρου.

Ο Δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα νίκης ξεκαθαρίζοντας σε όλες και όλους πως το “μότο” εκ νέου, θα είναι “λίγα λόγια, πολλά έργα”. Στο ξεκίνημα της ομιλίας του, ο κ. Καϊτεζίδης αφού ευχαρίστησε όλους για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν τόσα πολλά χρόνια, στάθηκε, συγκινημένος, στις δυσκολίες που πέρασε τόσο ο δήμος, όσο και όλη η χώρα μας, με την περίοδο της πανδημίας, να “παγώνει” κάθε αντίδραση τόσο σε επίπεδο προσωπικό όσο και στο καθαρά τεχνικό, αφού χιλάδες έργα σε όλη την Ελλάδα σταμάτησαν: “Ήταν μια δύσκολη περίοδος για όλους, κάθε μέρα είχαμε απουσιολόγιο 60 και πλέον συνεργατών και δημοτικών συμβούλων που είτε ήταν σε καραντίνα, είτε νοσηλεύθηκαν ενώ δυστυχώς, χάσαμε και στενούς μας φίλους από την πανδημία του κορονοϊού” τόνισε, επαναλαμβάνοντας πως μέσα σε αντίξοες συνθήκες, ο ίδιος, ήταν πάντα εκεί για τους συνανθρώπους του, η διοίκηση του Δήμου έπραξε τα δέοντα και όλοι μαζί, ανταπεξήλθαμε και επανακάμπτουμε στην καθημερινότητά μας με νέες προκλήσεις να βρίσκονται στον ορίζοντα και την ανάγκη για ισχυρή αυτοδιοίκηση να είναι πιο φανερή από ποτέ.

Κατά την εκδήλωση, παρουσιάστηκαν όλοι οι υποψήφιοι Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι της παράταξης, ενώ δεν έλειψαν οι “λαμπερές” παρουσίες τόσο Βουλευτών, Υπουργών αλλά και εκπροσώπων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ έγινε αναφορά στα σημαντικά σημεία του απολογισμού έργου της διοίκησης αυτά τα δύσκολα χρόνια που μεσολάβησαν από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές μέχρι σήμερα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ασφάλεια των πολιτών, με σχετικό βίντεο να προβάλλεται πριν την ομιλία του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, καθώς και στα έργα τα οποία έγιναν με την χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Φυσικά, η τεχνολογία και τα έργα αιχμής, είναι σημείο κατατεθέν της διοίκησης Καϊτεζίδη, δεν γινόταν να λείπουν από την εκδήλωση.. 

Για την ερχόμενη πενταετία έχουν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί συνολικά 119 δράσεις και έργα, εστιασμένα ξεχωριστά σε κάθε Δημοτική Κοινότητα, σε κάθε γειτονιά και για κάθε γενιά. Οι εννέα βασικοί πυλώνες αφορούν το σύνολο του δήμου, ενώ στο πρόγραμμα αναπτύσσονται 110 επιμέρους δράσεις και προτάσεις, προσανατολισμένες στις ανάγκες κάθε Δημοτικής Κοινότητας.

Σε πρώτο πλάνο η ασφάλεια, οι ασφαλτοστρώσεις, τα αδέσποτα ζώα, οι ευρηματικές πρακτικές δραστικής μείωσης των δημοτικών τελών συνδυαστικά με πράσινες λύσεις, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και την επόμενη πενταετία στους μικρότερους συνδημότες μέσω της κατασκευής νέων σχολείων, παιδικών χαρών αλλά και του μοναδικού στην Ελλάδα μουσείου παιδικού παιχνιδιού που κατασκευάζεται ήδη στην Πυλαία.

Στόχευση ταυτόχρονα δίνεται στην εξωστρέφεια και στον πολιτισμό, ώστε ο δήμος να αποτελεί διαχρονικά ένα ισχυρό brand name στον τουριστικό χάρτη της χώρας, διασφαλίζοντας παράλληλα το προφίλ ενός φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα 2024 – 2029 του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη είναι νοικοκυρεμένο. Προβλέπει μέσα από κάθε ετήσιο προϋπολογισμό την αγορά περιπολικού οχήματος για την ελληνική αστυνομία, το οποίο θα επιτηρεί αποκλειστικά τις γειτονιές του δήμου για περισσότερη ασφάλεια. Αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, χτίζοντας σταθερά μαζί με τους συνδημότες, για όλους τους δημότες, μία πόλη ακόμα πιο έξυπνη, πράσινη, φιλική και προσβάσιμη. Με ρεαλιστικές και συγκεκριμένες δράσεις στον τομέα της πρόληψης της υγείας και του αθλητισμού.

Η προστασία «ψηλά» στις προτεραιότητες. Πανελλαδική πρωτοπορία η εγκατάσταση και λειτουργία σε 24ωρη βάση drones, με τον Δήμο Πυλαίας- Χορτιάτη να αποτελεί τον 2ο μόλις δήμο στη χώρα που ολοκλήρωσε την εγκατάσταση ψηφιακού και ταυτόχρονα αδειοδοτημένου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων συστήματος επιτήρησης από αέρος κατά των κινδύνων πυρκαγιάς και κάθε μορφής κακόβουλης ενέργειας.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στο “Qatargate”; – Με μεγάλο χρηματικό ποσό βρέθηκε στο σπίτι του ο γιος βασικής υπόπτου που.. δεν συνελήφθη ποτέ!

Previous article

Η Βελγική Δικαιοσύνη πατάει “pause” στον Quatar Gate – Τα κρίσιμα ερωτήματα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in top