0

Νέα δεδομένα έρχονται στο φώς με αφρομή την παραίτηση του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, Χρήστου Τζανερίκου με αφορμή τις αποφάσεις για το κόμμα Κασιδιάρη.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών ακουμπάει όλο και πιο έντονα το σύστημα Μαξίμου η υπόθεση του Αρεοπαγίτη Χρήστου Τζανερίκου, ο οποίος εξέθεσε τις κυβερνητικές παλινωδίες στο θέμα της προσπάθειας αποκλεισμού του ναζιστικού μορφώματος Κασιδιάρη και εξωθήθηκε σε παραίτηση.

Μετά τη σκανδαλώδη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, η οποία προκάλεσε αλγεινή εντύπωση και συζητήθηκε εντόνως και χθες στην Ολομέλεια, τώρα αποκαλύπτεται ότι υπήρξε και άλλος, ανώτατος, κυβερνητικός παράγοντας που είχε επαφή μαζί του και, μάλιστα, επιχείρησε να τον… δελεάσει προκειμένου να τον πάρει με την πλευρά της κυβέρνησης στο θέμα της προβληματικής τροπολογίας.

Αυτό, τουλάχιστον, καταγγέλλει ο ίδιος ο πρώην πρόεδρος του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα iEidiseis.

Ο Χρ. Τζανερίκος, σημειώνει ότι ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας, τον οποίο δεν κατονομάζει, επικοινώνησε μαζί του και του προσέφερε ανταλλάγματα μέσω μετεκλογικής αξιοποίησης προκειμένου να περάσει η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη.

«Μετά τις δηλώσεις συνταγματολόγων, που χαρακτήρισαν αντιθεσμική τη δήλωσή μου και δεν παραιτήθηκα αμέσως, όπως είπαν, ενώ άσκησα κριτική στη διάταξη του νόμου για τον Κασιδιάρη, να μας πούνε οι συνταγματολόγοι πόσο θεσμικές είναι οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, που ζήτησαν να βοηθήσω, για να αποκλειστεί το κόμμα Έλληνες, υποσχόμενοι μετά την αφυπηρέτησή μου, να αξιοποιηθώ ενδεχομένως σε Αρχές», είπε ο κ. Τζανερρίκος για να συμπληρώσει «ποτέ δεν θα αποκαλύψω τον τρόπο που έγινε. Αλλά ο ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας τον γνωρίζει».

Ο Αρεοπαγίτης, μάλιστα, υπογραμμίζει «για την παραίτηση μου, αυτή δεν έγινε συνεπεία πιέσεων, που ασκήθηκαν μετά τη δήλωσή μου, όπως ακούστηκε. Αλλά όταν έκανα τη δήλωσή μου ήταν Κυριακή και θεώρησα ότι, δεν είναι πρέπον, πριν υποβάλλω επίσημα την παραίτησή μου, να την ανακοινώσω δημόσια. Γι΄ αυτό την ανακοίνωσα τη Δευτέρα το πρωί, αφού προηγουμένως την υπέβαλα επίσημα. Στις 7.30 το πρωί της Δευτέρας υπέβαλα την παραίτησή μου και υπάρχει πρωτόκολλο γι΄ αυτό. Δεν θα προέβαινα στην πρώτη δήλωσή μου, την Κυριακή, εάν δεν είχαν προηγηθεί οι κυβερνητικές παρεμβάσεις».

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα των Συντακτών

Δ.Μάντζος:«Η δημοκρατική παράταξη δεν θα επιτρέψει στον φασισμό να επιστρέψει στη Βουλή»

Previous article

Κ.Γαβρής: Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τα πάντα στον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in top