0
«Ο πρωθυπουργός συνέχισε την καλοκαιρινή περιοδεία του στα υπουργεία. Σήμερα είχε σειρά το Υπουργείο Εργασίας όπου μαζί με την υπουργό κυρία Κεραμέως θριαμβολόγησαν για τις επιδόσεις της κυβέρνησης και στον τομέα της εργασίας», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά.
«Αυτά, την ώρα που η Ελλάδα είναι κεντρικό θέμα στα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης ως η πρώτη χώρα που το 2024 επαναφέρει την εξαήμερη εργασία. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την μείωση της ανεργίας, την ώρα που αυτή παραμένει η δεύτερη υψηλότερη στην Ευρώπη των 27», σημειώνει και συνεχίζει:

«Αναφέρθηκε στους μισθούς που, παρά την αύξηση στον κατώτατο η οποία εξαφανίζεται από τον πληθωρισμό, παραμένουν στην συντριπτική τους πλειοψηφία στάσιμοι και από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη ενώ οι Έλληνες εργαζόμενοι δουλεύουν περισσότερο από όλους τους Ευρωπαίους. Μάλιστα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία ο πραγματικός μισθός στην Ελλάδα μειώθηκε 8,3% την περίοδο 2019-2023, η μεγαλύτερη σε επίπεδο ΕΕ. Μητσοτάκης και Κεραμέως μίλησαν γενικά για ελέγχους στην εστίαση και στον τουρισμό ενώ η σεζόν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ενώ οι συνθήκες γαλέρας και οι εργοδοτικές παραβιάσεις της νομοθεσίας καλά κρατούν. Ο πρωθυπουργός αντί για την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, εξήγγειλε Χριστουγεννιάτικη ενίσχυση για τους συνταξιούχους ενώ χιλιάδες δικαιούχοι ακόμα περιμένουν την έκδοση της σύνταξης τους».

«Όσο κι αν προσπαθεί ο πρωθυπουργός να πείσει για το αντίθετο, η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η κυβέρνηση των εργοδοτών, των χαμηλών μισθών και της παραβατικότητας. Πολιτική υπέρ των εργαζομένων σημαίνει πραγματική αύξηση στους μισθούς σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, επαναφορά συλλογικών συμβάσεων, λιγότερες ώρες δουλειά και σταδιακή εφαρμογή της τετραήμερης εργασίας όπως συμβαίνει ήδη στην Ευρώπη, ισχυροί μηχανισμοί ελέγχων και επιβολή προστίμων», καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Συναντήθηκε με τους πρωταθλητές του 2004 – «Μας κάνετε υπερήφανους»

Previous article

Κώστας Σκανδαλίδης: «Ατυχής η δήλωση Ανδρουλάκη για “πασαρέλα προσωπικοτήτων”»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in top