Μητσοτάκης
0

«Στόχος δεν είναι μόνο η μείωση του πληθωρισμού, αλλά η μείωση των τιμών στα τρόφιμα» τόνισε κατά την επίσκεψη του στο υπουργείο Ανάπτυξης, Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί της Τετάρτης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως όλα τα μέτρα κατά της ακρίβειας θα συνεχιστούν ως το τέλος του έτους. Παράλληλα επέμεινε στην αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών από πολυεθνικές και επανέλαβε το αίτημα για πανευρωπαϊκή δράση.

«Για να εξαλειφθούν ολιγοπωλιακά μονοπώλια χρειαζόμαστε υγιή επιχειρηματικότητα είτε πρόκειται για παραγωγούς, είτε για μεγάλες αλυσίδες», είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας για «στοίχημα που θα κερδίσουμε όλοι μαζί» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Απόφασή μας είναι να συνεχίσουμε τις τολμηρές διαρθρωτικές παρεμβάσεις που μετά από ένα εξάμηνο φέρνουν τα πρώτα αποτελέσματα καθώς τον Μάιο είχαμε τον έβδομο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρώπη και ενδείξεις αποκλιμάκωσης», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος επιβεβαίωσε ότι θα συνεχιστούν ως το τέλος του έτους όλα τα μέτρα, όπως το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους και το καλάθι του καταναλωτή. Παράλληλα ενισχύεται εντός δεκαημέρου με 30 άνδρες ο ελεγκτικός μηχανισμός καθώς και η πλατφόρμα eΚαταναλωτής, γιατί, όπως τονίστηκε, οι καταναλωτές μπορούν να συμβάλουν.

 

Γ. Μανιάτης: Οι πέντε πολιτικές μας προτεραιότητες για τη νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Previous article

Για τις 16 Ιουλίου διακόπηκε η δίκη βουλευτών από τους Σπαρτιάτες

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in top