Μητσοτάκης
0
Tη μείωση του μισθολογικού χάσματος μεταξύ ανδρών-γυναικών προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στο Bloomberg.

«Η κυβέρνηση εστιάζει στην αντιμετώπιση της χαμηλής συμμετοχής των γυναικών στο εργατικό δυναμικό, ένα ζήτημα που ταλανίζει τα κράτη σε όλη την Ευρώπη», δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Μέρος της λύσης σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η προώθηση περισσότερων γυναικών στην αγορά εργασίας. Σημείωσε, ότι ενώ το ποσοστό συμμετοχής των ανδρών στην ελληνική αγορά εργασίας είναι 84,4%, κοντά στο μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης που είναι 85,2%, η χώρα υπολείπεται πολύ περισσότερο στις γυναίκες, με μόνο 67,2% να συμμετέχουν ενεργά στην αγορά εργασίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2023.

«Πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και λαμβάνουμε μέτρα για την αντιμετώπισή τους, έχουν να κάνουν με την οικογενειακή ισορροπία και την ενθάρρυνση των γυναικών να εργάζονται και να αισθάνονται άνετα ότι τα παιδιά θα φροντίζονται», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην καθιέρωση μιας εφάπαξ πληρωμής σε μετρητά για κάθε παιδί που γεννιέται -μια προσπάθεια επίσης να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της γήρανσης του πληθυσμού.

«Η κυβέρνηση αύξησε το επίδομα γέννησης στις αρχές του 2024, ένα μέτρο που εισήγαγε για πρώτη φορά το 2019, από 2.000 ευρώ έως και 3.500 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που γεννιούνται σε μια οικογένεια», σημειώνεται.

Συγκεκριμένα, το αυξημένο επίδομα γέννησης διαμορφώνεται ως εξής:

  •     2.400 ευρώ, για το πρώτο παιδί
  •     2.700 ευρώ, για το δεύτερο
  •     3.000 ευρώ, για το τρίτο
  •     3.500 ευρώ, για το τέταρτο ή και παραπάνω

Πηγή φωτογραφίας: Facebook/ Κυριάκος Μητσοτάκης

Μπακογιάννη: «Για αφίσα στο Δελφινάριο όσα συμβαίνουν στο ΠΑΣΟΚ, το μεγάλο στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας να τα βάλει με το βαθύ κράτος»

Previous article

Μιχαηλίδου: «Καθήκον μας η ανανέωση του κοινωνικού συμβολαίου στην αγορά εργασίας»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in top