0
Συνολικά 250 ηλεκτρικά λεωφορεία κυκλοφορούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ με βάση τον προγραμματισμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μέχρι το τέλος του 2025 θα κυκλοφορούν συνολικά 900 καινούργια λεωφορεία.

Σε ανάρτηση του, ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, σημειώνει πως «δεν πρόκειται μόνο για υλοποίηση και δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και για την ολοκλήρωση ενός κύκλου που ανοίξαμε ως κυβέρνηση το 2020 βάζοντας μπροστά το πρόγραμμα ανανέωσης του στόλου των αστικών λεωφορείων».

«Οταν αναλάβαμε το 2019, διαπιστώσαμε ότι είχαν περάσει πάνω από 15 χρόνια από την τελευταία αγορά λεωφορείου. Ετσι, με βάση τα δεδομένα και τους διαθέσιμους πόρους εκείνης της περιόδου, ολοκληρώσαμε τον σχεδιασμό και τη διαδικασία έτσι ώστε να έχουμε σήμερα τα πρώτα σύγχρονα, ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους. Βέβαια κανείς δεν λέει πως πλέον είναι όλα τέλεια. Οι ανάγκες της καθημερινότητας είναι όλο και μεγαλύτερες, ενώ οι τεχνολογίες εξελίσσονται και αυτές. Γι’ αυτό και η ανανέωση του στόλου θα πρέπει να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα», σημείωσε ο πρώην υπουργός.

«Επειδή λοιπόν οι απαιτούμενοι ρυθμοί αντικατάστασης των οχημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είναι απαιτητικοί, όταν μόνο για την Αθήνα χρειάζονται πλέον πάνω από 1500 λεωφορεία για να εξυπηρετηθεί το επιβατικό κοινό, ο νέος σχεδιασμός είναι κρίσιμο να γίνει και να προχωρήσει το νωρίτερο δυνατό. Με όπλα την επιθυμία της κυβέρνησης για συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και τις οικονομικές δυνατότητες του Ταμείου Ανάκαμψης, είναι εφικτό να κάνουμε και το επόμενο βήμα για τη συνεχή ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του στόλου των αστικών λεωφορείων. Οπως ανατρέψαμε τη 15ετη εγκατάλειψη των αστικών συγκοινωνιών, έτσι μπορούμε να προχωρήσουμε, σταθερά-τολμηρά-μπροστά», καταλήγει ο Κώστας Καραμανλής.

Πηγή φωτογραφίας: Facebook/ Κώστας Καραμανλής

Δούκας: Θα παραμείνω δήμαρχος, έχω τεκμηριώσει τον διττό ρόλο

Previous article

Κασσελάκης σε εργαζομένους Αυγής: «Δεν την κλείνω εγώ, δεν έχουμε τα χρήματα»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in top