0
Με την ολοκλήρωση των προγραμμάτων που υλοποιούνται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης η Ελλάδα σε ένα χρόνο από σήμερα θα είναι πραγματικά μια από τις πιο εξελιγμένες χώρες στην ψηφιακή υγεία σε όλη την Ευρώπη, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Τεχνολογίας και Καινοτομίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης με θέμα «Το μέλλον της ψηφιακής υγείας, σήμερα» που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων, με συνδιοργανωτή τη CISCO.

Παράλληλα σημείωσε ότι η προσπάθεια συνεχίζεται τονίζοντας ότι «οι νέες τεχνολογίες μπορούν να μας δώσουν  δυνατότητες άσκησης πολιτικής αλλά και παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας με τρόπο που στο παρελθόν δεν μπορούσαμε καν να φανταστούμε και δουλεύουμε σκληρά για να το πετύχουμε».

«Είμαι πολύ περήφανος που και η CISCO αναγνώρισε δημόσια ότι η Ελλάδα στην ψηφιακή υγεία είναι πια μία από τις πιο προηγουμένως χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωση» ανέφερε ο κ.Γεωργιάδης.

Όσον αφορά τον το θέμα του ηλεκτρονικού φακέλου υγείας ανέφερε ότι το έργο προχωρά σε συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ και ότι σε ένα χρόνο από σήμερα θα είναι πλήρως παραδοτέο. «Αυτό σημαίνει ότι μέσα από το κινητό μας τηλέφωνο και την σχετική ψηφιακή εφαρμογή myHealth θα έχουμε πρόσβαση εμείς και όποιον γιατρό θέλουμε, σε ό,τι εξετάσεις έχουμε κάνει σε όλη μας τη ζωή και ότι ασθένεια έχουμε περάσει σε όλη μας τη ζωή. Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα στους γιατρούς να έχουν άμεση εικόνα της κλινικής μας κατάστασης, πχ σε μία περίπτωση έκτακτης εισαγωγής σε ένα νοσοκομείο θα μπορούν οι γιατροί να ξέρουν από τι πάσχεις, να γλιτώνουν χρόνο, να γλιτώνεις φάρμακα που θα πάρεις να γλιτώνεις  κρίσιμα λεπτά για την υγεία σου» πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης .

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου περί ανασχηματισμού είπε: «Ποτέ στην πολιτική μου ζωή μέχρι σήμερα δεν έχω δουλέψει σκεπτόμενος ανασχηματισμούς. Οι ανασχηματισμοί είναι δουλειά του πρωθυπουργού. Η δουλειά των υπουργών είναι να λύνουν τα προβλήματα που τους έχουν ανατεθεί. Επίσης οι υπουργοί δεν διαλέγουν υπουργεία, αυτό είναι δουλειά του πρωθυπουργού».

Πηγή φωτογραφίας: Facebook/ Άδωνις Γεωργιάδης

Καυστική απάντηση ΣΥΡΙΖΑ σε Παύλο Μαρινάκη: «Μάλλον σκεφτόταν τη ΝΔ που χρωστάει 500 εκ. ευρώ»

Previous article

ΣΥΡΙΖΑ: Προβληματικές διατυπώσεις της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία της 11χρονης

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in top