0

Ανάρτηση στο facebook για τις επιπτώσεις τις κλιματικής αλλαγής έκανε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Ευριβιάδης Ελευθεριάδης.

Σε αυτήν ο κ. Ελευθεριάδης αναφέρει πως αρχικά, αναμένονται φουσκωμένοι λογαριασμοί ρεύματος καθώς τα διαρκώς αναμμένα κλιματιστικά αναμένεται να εκτοξεύσουν την κατανάλωση του ρεύματος η τιμή του οποίου έτσι κι αλλιώς αναμένεται να εκτοξευθεί.

Έπειτα, αναφέρεται στο μοντέλο το οποίο θέλει κατοικίες να χτίζονται παντού και το χαρακτηρίζει εν ολίγοις ξεπερασμένο, ενώ δεν παραλείπει να αναφερθεί στην ανάγκη δημιουργίας χώρων πρασίνου και άθλησης.

«Διαφορετικά ό,τι βλέπαμε σε φουτουριστικες ταινίες καταστροφής, θα τα ζήσουμε σύντομα», καταλήγει στην ανάρτησή του.

Αναλυτικά: 

«Εδω και δεκα μέρες καίει το κλιματιστικό σχεδόν 24 ώρες το 24ωρο.
Και προβλέπεται το ίδιο να συμβεί και για τον υπόλοιπο μήνα.
Βασικη συνθήκη αυτού, δεν είναι προφανώς μόνο το ρεύμα που θα πληρώσουμε. ( εννοείται ότι και αυτό είναι θέμα για πολλούς από εμάς).

Βασικη συνθήκη όμως είναι, ότι η Κλιματική Αλλαγή τη χώρα μας θα τη σαρώσει και εμείς κοιμόμαστε τον ύπνο του δικαίου. Και προφανώς δεν θα σωθούμε ουτε από τα χάρτινα καλαμάκια ουτε από το τραγικό με τα καπάκια στα μπουκαλάκια που δεν μπορούμε να πιούμε σαν άνθρωποι το βράδυ κρυφά ένα αναψυκτικό.

Πρέπει να αλλάξουν οι προτεραιότητες μας, ειδικά στις πόλεις αν θέλουμε να διατηρήσουμε ένα σχετικό επίπεδο ποιότητας ζωής.

Το μοντέλο του να χτίζουμε παντού για να δημιουργούνται κατοικίες μας άφησε κάποιες δεκαετίες. Χρειαζόμαστε πάρκα, δένδρα, φιλικά μέσα μεταφοράς, χώρους αναψυχής και άθλησης, κίνητρα ο κόσμος να μείνει στην περιφέρεια.

Διαφορετικά ότι βλέπαμε σε φουτουριστικες ταινίες καταστροφής, θα τα ζήσουμε σύντομα».

Π. Χρηστίδης: Οι υποψήφιοι για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ οφείλουν να καταθέσουν συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο για την ανασυγκρότησή του

Previous article

Σκυλακάκης: Δεν υπάρχει θέμα ιδιωτικοποίησης του νερού

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in top