0

Κ. Μητσοτάκης για εκλογές: Οι πρώτες κάλπες τον Μάιο, οι δεύτερες τον Ιούλιο

Το Μάιο θα στηθούν οι πρώτες κάλπες όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός χωρίς να προσδιορίζει την ακριβή ημερομηνία των εκλογών στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά από το δυστύχημα στα Τέμπη, επαναλαμβάνοντας το στόχο για αυτοδυναμία.

«Μπορώ να σας πω μετά βεβαιότητος ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Μάιο. Δεν θα γίνουν τον Ιούλιο. Και δεν θα γίνουν -θα ήταν και αδιανόητο να λέγαμε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Ιούλιο- διότι μπορεί να χρειαστεί δεύτερη κάλπη. Πολύ πιθανό. Και δεν θα πάμε να κάνουμε εκλογές τον Αύγουστο. Και φυσικά έχουμε και την περίοδο των Πανελληνίων, την οποία πρέπει να προστατεύσουμε ως «κόρη οφθαλμού» δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε «θα εξακολουθώ να υπερασπίζομαι την ανάγκη στη δεύτερη κάλπη. Γιατί η δεύτερη κάλπη είναι αυτή η οποία μπορεί να δώσει αυτοδυναμία, ότι αυτή είναι η σωστή λύση για τη χώρα. Η πρώτη κάλπη θα μας πει «ποιος» πρέπει να κυβερνήσει τη χώρα. Η δεύτερη, εφόσον χρειαστεί, -που το θεωρώ πάρα πολύ πιθανό να χρειαστεί- θα μας υποδείξει και «πώς» θα κυβερνηθεί η χώρα. Φιλοδοξώ να ξανακερδίσω εκλογές και πιστεύω ότι τελικά θα τα καταφέρουμε»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώσει πριν από τις εκλογές με ποιους θέλει να κυβερνήσει»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να ανακοινώσει πριν από τις εκλογές με ποιους θέλει να κυβερνήσει, ενώ άφησε αιχμές για τη στάση του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Αυτοί οι οποίοι υπερασπίζονται την κάλπη της απλής αναλογικής, να μας πουν από τώρα με ποιους θέλουν να κυβερνήσουν. Το θεωρώ απολύτως λογικό ότι αυτοί οι οποίοι ισχυρίζονται ότι θέλουν να κάνουν προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα στην πρώτη κάλπη, πρέπει να καθίσουν και να τα βρούν πριν τις εκλογές. Όχι μετά τις εκλογές».

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης αρνήθηκε να με συναντήσει δύο φορές»

Για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σημείωσε «ζήτησα από τον κ. Ανδρουλάκη αφότου εκλέχτηκε να συναντηθούμε, να γνωριστούμε, καινούργιος αρχηγός κόμματος. Αρνήθηκε τη συνάντηση. Αρνήθηκε να με συναντήσει δύο φορές. Μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας για το πόσο εύκολη ή δύσκολη μπορεί είναι η συνεννόηση με αυτούς τους όρους.

«Τη συμμετοχή του Καραμανλή στα ψηφοδέλτια θα συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα»

Ο πρωθυπουργός απάντησε και για το θέμα της υποψηφιότητας του Κώστα Αχ. Καραμανλή.

«Ο κ. Καραμανλής πήγε χθες στην Βουλή, μίλησε, παρουσίασε την άποψή του θεσμικά ως όφειλε. Θα κριθεί κι αυτός. Τώρα το ζήτημα των ψηφοδελτίων επιτρέψτε μου να το συζητήσω μαζί του, όταν έρθει η ώρα».

Για τα Τέμπη: «Όλοι έχουμε το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί για τα χρόνια που κυβερνήσαμε»

Αναφερόμενος στο δυστύχημα στα Τέμπη ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε το μερίδιο ευθύνης που αναλογεί στην κυβέρνηση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι η χώρα ήρθε αντιμέτωπη με διαχρονικές αμαρτίες και αποκάλυψε ότι θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία με τη Hellenic train.

«Επικοινωνιακό σόου η επίσκεψη του Τσίπρα στη Λάρισα»

«Εμείς και εγώ προσωπικά ανέλαβα με θάρρος την ευθύνη που μου αναλογεί και είπα μία κουβέντα. «Φταίμε όλοι» Γιατί είναι τόσο δύσκολο αυτή την κουβέντα να την πούμε όλοι. Δεν μπορούμε επιτέλους να συμφωνήσουμε ότι όλοι έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης; Το μερίδιο που μας αναλογεί για τα χρόνια που κυβερνήσαμε. Τόσο δύσκολο είναι αυτό; Αυτό το οποίο έγινε από τον κ. Τσίπρα στη Λάρισα ήταν επικοινωνιακό σόου. Πήγε σε έναν άλλο χώρο. Δεν πήγε καν στο χώρο του σταθμού της Λάρισας να δει ότι ο πίνακας δουλεύει. Δε νομίζω ότι χρειαζόμαστε αυτό. Νομίζω ότι προσβάλουμε όχι τη νοημοσύνη, τις απαιτήσεις των πολιτών από τα πολιτικά κόμματα για το τι πρέπει να γίνει» είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε τα σχέδιά του για την επόμενη κυβερνητική θητεία εφόσον επικρατήσει η ΝΔ στις εκλογές, λέγοντας ότι η επόμενη Βουλή θα εκκινήσει τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης.

Για τις εκλογές: «Αν εκλεγούμε θα εκκινήσουμε τις διαδικασίες για τη συνταγματική αναθεώρηση»

«Πρόθεσή μου είναι να εκκινήσουμε και πάλι τη διαδικασία της συνταγματικής αναθεώρησης στην επόμενη Βουλή, η οποία θα είναι προτείνουσα Βουλή, για να κάνουμε σημαντικές αλλαγές στο Σύνταγμα και σε αυτές προφανώς συμπεριλαμβάνεται και επιτέλους η αλλαγή του άρθρου 16 για τα πανεπιστήμιά μας, αλλά όχι μόνο. Υπάρχουν ζητήματα που αφορούν το ίδιο το πολιτικό σύστημα και το πώς μπορούμε να παρέμβουμε ενδεχομένως και στον εκλογικό νόμο και στην διάρθρωση της εξουσίας

Πιστεύω ότι οι πολίτες γνωρίζουν που ήταν η Ελλάδα το 2019 και που είναι σήμερα, σε κάθε εκλογή συγκρίνονται οι τετραετίες, είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέτοντας το δίλημμα για τους πολίτες στις επερχόμενες εκλογές.

Πηγή: ΕΡΤ

Σφοδρή ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ για δηλώσεις Μητσοτάκη στον Στ.Θεοδωράκη

Previous article

Από 29 Μαρτίου σε ισχύ το “καλάθι των νονών” για το Πάσχα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in top