0
Τις αποφάσεις του για την αρχηγία του κόμματος θα ανακοινώσει στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ που θα συνεδριάσει την Κυριακή ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας.

«Την Κυριακή έχουμε την Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ κι εκεί θα ανακοινώσω τις αποφάσεις μου», είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Εξήγησε πως στόχος είναι «να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ την ψυχή της προοδευτικής παράταξης. Το ΠΑΣΟΚ είναι ο χώρος που μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για την μεγάλη δημοκρατική παράταξη».

Σε ερώτηση για τη στήριξη Χριστοδουλάκη, τόνισε ότι «ήταν μαθητής μου και έχουμε μια πολύ καλή σχέση», πρόσθεσε: «Θέλουμε να κάνουμε ξανά το ΠΑΣΟΚ τη ψυχή της δημοκρατικής παράταξης, των μεγάλων αλλαγών και αξιών, που θα κυβερνήσει τη χώρα».

Ερωτηθείς σχετικά, είπε: «Εχει κάνει αγώνα σημαντικό ο Νίκος Ανδρουλάκης και σε μία δύσκολη συγκυρία, το οποίο όμως στη συνέχεια δεν δημιούργησε συνθήκες υπέρβασης». Και πρόσθεσε: «Ηταν ένας κύκλος επιβίωσης για τη χώρα και το ΠΑΣΟΚ, πρέπει τώρα να πάμε σε έναν κύκλο υπέρβασης».

«Μένει να παρουσιάσουμε τις απόψεις μας και το σχέδιο μας», τόνισε, απαντώντας στην ερώτηση, τι κάνει τον ίδιο να πιστεύει ότι μπορεί να απογειώσει το ΠΑΣΟΚ.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ο χώρος που μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για να δημιουργήσουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη», σχολίασε και προχώρησε σε ευρύ κάλεσμα στους πολίτες.

Κληθείς να σχολιάσει την πρόταση Παππά για κοινό ψηφοδέλτιο, είπε ότι «η πρόταση Δούκα είναι ισχυρό ΠΑΣΟΚ που θα ενώνει και θα νικάει».

Ερωτηθείς για τις επικρίσεις ότι πρόδωσε τον Νίκο Ανδρουλάκη, υπογράμμισε: «Η φιλία δεν είναι δουλεία, ούτε ιδιοκτησία καθενός, με στήριξε ο Νίκος Ανδρουλάκης και τον στήριξα και εγώ».

«Δεν θα αφήσω τον Δήμο»

«Στον Δήμο της Αθήνας κερδίσαμε πολίτες από όλους τους χώρους», δήλωσε ξεκαθαρίζοντας ότι «σε οποιαδήποτε εξέλιξη δεν θα αφήσω τον Δήμο της Αθήνας».

«Μπορεί να ήταν νωρίς για μένα και είχα τη δυνατότητα να κάτσω αναπαυτικά στην καρέκλα του δημάρχου και να βλέπω… είναι πιο αναπαυτική από το ρίσκο που παίρνω τώρα. Τα προβλήματα είναι πολλά αλλά είναι αναπαυτικά σε αντιδιαστολή με το επιπλέον ρίσκο που χρειάζεται να πάρω τώρα και την επιπλέον ευθύνη που αναπτύσσω».

Ερωτηθείς αν θα ήταν καλύτερο να κάνει πρώτα μια θητεία, να δώσει δείγμα γραφής και μετά να κοιτάξει ψηλότερα, είπε: «Πιο σωστό για ποιον; Για τη χώρα και τον χώρο ή για μένα; Εγώ μπορεί να έχω χρόνο, λέω όμως -κι αυτό προσπαθώ να τεκμηριώσω- ότι δεν έχει ο χώρος μου και η χώρα, για αυτό βάζω τη χώρα μπροστά».

Στην παρατήρηση του Νίκου Χατζηνικολάου, ότι αυτό ακούγεται μεσσιανικό, είπε: «Δεν λέω σε καμία περίπτωση ότι είμαι ο μεσσίας κι ότι αυτά που πιστεύω είναι η απόλυτη αλήθεια – ο καθένας λέει εδώ την αλήθεια του. Εχω την ηθική υποχρέωση να λέω αυτά που πιστεύω».

Πηγή:www.voria.gr

Πηγή φωτογραφίας: Facebook/ Χάρης Δούκας

Τζάκρη για την επιστολή των 87: «Δεν καταλαβαίνω γιατί βιάστηκαν οι συνάδελφοι, θα μπορούσαν να περιμένουν»

Previous article

Ζαχαράκη: Ξεκινούν οι αιτήσεις των δήμων για την «Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in top