ΠΑΣΟΚ
0
Προβάδισμα στην κούρσα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ παίρνει ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας όπως δείχνει δημοσκόπηση της Prorata που έγινε για λογαριασμό του Newsbomb.
Όπως έδειξε η έρευνα, η οποία ολοκληρώθηκε πριν την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων της Νάντιας Γιαννακοπούλου και του Γιάννη Κανελλάκη, Χάρης Δούκας υπερέχει των υπολοίπων υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος ως προς τις θετικές εντυπώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το 32% διατηρεί θετική άποψη για τον δήμαρχο Αθηναίων, το 28%, αντίστοιχα, για τον Παύλο Γερουλάνο, ενώ ακολουθεί με 19% ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, με 14% η Μιλένα Αποστολάκη και με 10% ο Μιχάλης Κατρίνης.

Η παραπάνω εικόνα, ωστόσο, μεταβάλλεται σημαντικά μεταξύ των εκλογέων που στήριξαν το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής κατά τις πρόσφατες ευρωεκλογές. Σε αυτό, το πιο ειδικό κοινό, ο Νίκος Ανδρουλάκης υπερτερεί, προηγούμενος με διακριτή διαφορά των υπόλοιπων υποψήφιων. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ όσων ψήφισαν πρόσφατα το κόμμα της αντιπολίτευσης, το 60% διατηρεί θετική άποψη προς το πρόσωπο του νυν προέδρου, το 48% προς τον Παύλο Γερουλάνο, το 47% προς τον Χάρη Δούκα, το 37% προς την Μιλένα Αποστολάκη, ενώ μόλις το 23% προς τον Μιχάλη Κατρίνη.

Ως προς την καταλληλότητα του εκάστοτε προσώπου για την ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, ο Χάρης Δούκας (23%), προηγείται των υπολοίπων υποψηφίων στην μεγάλη δεξαμενή του γενικού πληθυσμού, ακολουθούμενος από τον Νίκο Ανδρουλάκη (19%) και τον Παύλο Γερουλάνο (18%).

Ωστόσο, και σε αυτόν τον δείκτη, η εικόνα ανατρέπεται πλήρως μεταξύ των εκλογέων του κόμματος, καθώς το 33% εξ’ αυτών θεωρεί ως καταλληλότερο να βρεθεί στο τιμόνι του κόμματος πρόσωπο, τον Νίκο Ανδρουλάκη. Ακολουθούν στον σχετικό δείκτη, ο Παύλος Γερουλάνος και ο Χάρης Δούκας με 21%, ενώ η Μιλένα Αποστολάκη και ο Μιχάλης Κατρίνης περιορίζονται σε ποσοστά χαμηλότερα του 6%.

Τέλος, ως προς την δυνητική εκλογική επιρροή των υποψηφίων, ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει σαφές προβάδισμα, εκκινώντας από σχετική θέση ισχύος έναντι των υπόλοιπων διεκδικητών της προεδρίας του κόμματος. Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ όσων δηλώνουν πως είναι βέβαιο ή αρκετά πιθανό να προσέλθουν στις εκλογές ανάδειξης προέδρου το κόμματος, το 29% δηλώνει πως σίγουρα θα ψηφίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη και το 27% ότι θα σκέφτονταν να τον στηρίξει, διαμορφώνοντας έτσι την μέγιστη δυνητική εκλογική επιρροή του υποψηφίου στο 56%. Ακολούθως, το 18% δηλώνει ότι σίγουρα θα ψηφίσει τον Χάρη Δούκα στην εσωκομματική κάλπη, με το 32% να δηλώνει πως επίσης δεν αποκλείσει το ενδεχόμενο να το κάνει, δημιουργώντας έτσι το τρέχον ανώτατο όριο επιρροής του υποψηφίου στο 50%. Αντίστοιχα, το 18% δηλώνει βέβαιο πως θα ψηφίσει τον Παύλο Γερουλάνο, ποσοστό το οποίο αθροιζόμενο με το αντίστοιχο όσων δηλώνουν πως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να τον στηρίξουν (29%), διαμορφώνει για τον υποψήφιο μια μέγιστη εκλογική επιρροή της τάξης του 47%. Τέλος, με σαφώς χαμηλότερη δυναμική, ακολουθούν η Μιλένα Αποστολάκη (13%), της οποίας η δυνητική εκλογική «οροφή»  φθάνει το 32%, και ο Μιχάλης Κατρίνης, τον οποίο βέβαιο πως θα ψηφίσει δηλώνει το 7% όσων θα προσέλθουν στην εσωκομματική κάλπη.

Κικίλιας: «Πολύ δύσκολες οι επόμενες ημέρες λόγω επικίνδυνων καιρικών συνθηκών»

Previous article

Στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ ο Μητσοτάκης-Οι προκλήσεις των Σκοπίων στην ατζέντα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in top