0

Ανακοίνωση σχετικά με το Νομοσχέδιο Γάμου των Ομόφυλων Ζευγαριών έβγαλε σήμερα το Boλτ. Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Το νομοσχέδιο τίθεται σήμερα Παρασκευή 2.2.24 σε ψηφοφορία στη Βουλή και έχει διχάσει τα κοινοβουλευτικά κόμματα αλλά όχι εμάς. Στο Βολτ πιστεύουμε στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην ισότητα. Όχι μόνο μεταξύ των δύο φύλων αλλά και μεταξύ όλων των ανθρώπων, χωρίς να θεωρούμε ότι η κατοχύρωση του δικαιώματος αυτού θα πρέπει να διακυβεύεται από τον σεξουαλικο προσανατολισμό των ατόμων.

 

Επικροτούμε συνεπώς το προτεινόμενο από την κυβέρνηση νομοσχέδιο, το οποίο ωστόσο δεν λύνει όλα τα θέματα. Πιστεύουμε ότι είναι ώρα να προχωρήσουμε μπροστά και να εναρμονιστούμε με τα νομικά πλαίσια των 20 χωρών στην Ευρώπη που έχουν ήδη νομοθετήσει την ισότητα στο γάμο. Ο περιορισμένος χρόνος διαβούλευσης για το νομοσχέδιο, όπως και οι διαφωνίες μέσα στα μεγάλα κόμματα, ακόμα και μέσα στην ίδια την κοινοβουλευτική ομάδα της κυβέρνησης, δείχνουν πως το θέμα γίνεται βορρά για πολιτικές σκοπιμότητες. 

 

Στο Βολτ, παίρνουμε ξεκάθαρη θέση: Η ισότητα στο γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών και η πρόσβαση στην τεκνοθεσια είναι ανθρώπινα δικαιώματα και σίγουρα δεν μπορούν να είναι υπό αίρεση σε ένα κράτος δικαίου.”

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ο Πρωθυπουργός τρέχει μετά τις διαμαρτυρίες των αγροτών να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, που δημιούργησε. Τέρμα τα λόγια. Πράξεις για να ζήσουν οι αγρότες με αξιοπρέπεια»

Previous article

Εργαζόμενοι από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη στην ενημερωτική εκδήλωση του δήμου Νεάπολης-Συκεών και του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ για το ασφαλιστικό και τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in top