0

Συνέντευξη παραχώρησε στο “M”  η Έφη Μιχελάκη, υποψήφια βουλευτής Κοζάνης με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Η κ.Μιχελάκη αναφέρθηκε στην τραγωδία των Τεμπών, αλλά και τις ευθύνες της κυβέρνησης.

“Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν σταμάτησε ούτε στιγμή και κατά την διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας αλλά και ως αξιωματική αντιπολίτευση να στέκεται δίπλα στους πολίτες της χώρας.” τόνισε.

Παράλληλα αναφέρθηκε στα προβλήματα της Κοζάνης, αλλά και το όραμα της για τον τόπο.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη:

Ερ.Το φρικτό δυστύχημα στα Τέμπη που οδήγησε στον θάνατο δεκάδων ανθρώπων δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά. Πώς κρίνετε την παραίτηση του κ.Καραμανλή και ποια θεωρείτε ότι πρέπει να είναι τα επόμενα βήματα;

Ο κ. Καραμανλής στη βουλή πριν ένα μήνα μας έλεγε πως είναι ντροπή που τον ρωτήσαμε για θέματα ασφάλειας που αφορούσαν τον ΟΣΕ και μας καλούσε να ανακαλέσουμε. Τώρα εκτός από την ανακοίνωση εκ νέου της υποψηφιότητας του θα μας απαντήσει για όλα όσα έγιναν στην διάρκεια της θητείας του; Μπορεί να κάνει ό,τι θέλει με την πολιτική του καριέρα, όμως οφείλει να απαντήσει σε βασικά ερωτήματα τα οποία προκύπτουν και ξεγυμνώνουν για ακόμα μια φορά το δήθεν επιτελικό κράτος το οποίο δεν λειτούργησε.

Εμείς πορευόμαστε με βάση τον αξιακό μας κώδικα και δεν υπάρχει περίπτωση να κάνουμε πολιτική επάνω στους νεκρούς, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως δεν θα διεκδικήσουμε να δοθούν οι απαντήσεις αλλά και να αποδοθούν οι ευθύνες που εκ των πραγμάτων υπάρχουν. Η κυβέρνηση να ξεχάσει «το όλοι φταίμε» που τροφοδοτεί την ισοπέδωση και να δώσει στην δημοσιότητα όλα τα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση…

Οι εικόνες απόλυτης εγκατάλειψης στο κτίριο τηλεδιοίκησης Λάρισας που ήρθαν στο φως είναι η καλύτερη απόδειξη για τα ψέματα που λέει ο κ. Γεραπετρίτης τόσες μέρες, ότι η τηλεδιοίκηση στη Λάρισα λειτουργούσε…

Αναμένουμε εξηγήσεις και κυρίως ζητάμε από την κυβέρνηση να σταματήσει τα ψέματα. Εμείς, όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας, θα κάνουμε τα πάντα για να μάθει ο κόσμος όλη την αλήθεια.

Ερ.Βλέπουμε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα να “οργώνουν” την Ελλάδα. Ποια είναι τα μηνύματα που λαμβάνετε;

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία δεν σταμάτησε ούτε στιγμή και κατά την διάρκεια της κυβερνητικής του θητείας αλλά και ως αξιωματική αντιπολίτευση να στέκεται δίπλα στους πολίτες της χώρας. Σήμερα, που ο λαός κυριολεκτικά έχει καταλάβει τι σημαίνει κυβέρνηση της δεξιάς, είναι περισσότερο αναγκαίο παρά ποτέ να διαδώσουμε το πρόγραμμά μας και να δημιουργήσουμε μια έντιμη σχέση με τον κόσμο, ο οποίος δηλώνει ξεκάθαρα πια την ανάγκη του για Δημοκρατία, η οποία μετράει πολλές πληγές στο σώμα της.

Μια προοδευτική κυβέρνηση θα επαναφέρει το Κράτος Δικαίου, θα μειώσει τους άδικους έμμεσους φόρους, θα αυξήσει επαρκώς τον κατώτατο μισθό, θα φέρει αξιοκρατία στη δημόσια ζωή και θα στηρίξει αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη. Και ο κόσμος το ξέρει καλά αυτό…

Ερ.Τι είναι αυτό που συζητούν περισσότερο μαζί σας οι πολίτες στην περιφέρεια σας; Ποιες είναι οι βασικές αγωνίες τους;

Πλέον οι πολίτες αυτής της χώρας γίνονται αποδέκτες μιας πολυεπίπεδης κρίσης. Πέρα από την απίστευτη κρίση της ακρίβειας που είναι αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οι πολίτες της περιφέρειας μου έρχονται αντιμέτωποι με το βασικό ζήτημα της βίαιης απολιγνιτοποίησης, η οποία αποφασίστηκε με τον πιο βάρβαρο τρόπο. Χωρίς κανένα σχέδιο αφαιρέθηκαν από την περιοχή, από την μια μέρα στην άλλη χιλιάδες θέσεις εργασίας με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ήδη επιβαρυμένο πρόβλημα της ανεργίας, τις επιχειρήσεις και την καθημερινότητα του κόσμου. Την ίδια στιγμή -και κατά τη διάρκεια της πανδημίας αλλά και σήμερα- λείπουν βασικές ειδικότητες από τα νοσοκομεία μας τα οποία είχαν ούτως ή άλλως ανάγκη από επιπλέον στελέχωση. Όπως καταλαβαίνετε μιλάμε για βασικά ζητήματα τα οποία επηρεάζουν μόνο αρνητικά τον τόπο, ενώ ταυτόχρονα μας δείχνουν ξεκάθαρα το σχέδιο της κυβέρνησης για την περιοχή μας που δεν είναι άλλο από την απόλυτη ερημοποίηση.

Ερ.Μετεκλογικές συνεργασίες… Μια συζήτηση που καλά κρατεί εδώ και μήνες. Ποια είναι τα σενάρια που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ; Πως θα βλέπατε μια συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ;

Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει πως είμαστε υπέρ των συνεργασιών εάν και εφόσον υπάρξει προγραμματική συμφωνία, για τον λόγο αυτό άλλωστε φέραμε την απλή αναλογική. Για να μπούμε όμως στη διαδικασία αυτής της συζήτησης θα πρέπει να γίνουν πρώτα οι εκλογές γιατί στην ουσία ο κόσμος είναι αυτός που θα αποφασίσει. Το μόνο ξεκάθαρο αυτή την στιγμή είναι η αλλαγή που έχει ανάγκη η κοινωνία και ο τόπος.

Αυτή την στιγμή το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα πρέπει να μας απαντήσει εάν έχει την πρόθεση να συμμετέχει σε μια προοδευτική διακυβέρνηση ή θα συμπορευτεί με τον κ. Μητσοτάκη τον οποίο καταγγέλλει μεν για απόπειρα ομηρίας του αρχηγού του, από την άλλη δε, δεν αποκλείει συγκυβέρνηση μαζί του.

Ερ.Γιατί ένας πολίτης της Κοζάνης να σας επιλέξει; Ποιο είναι με λίγα λόγια το όραμα σας για τον τόπο;

Το βασικότερο ζήτημα αυτήν τη στιγμή είναι να μπορέσω να συμβάλλω με τον καλύτερο τρόπο στην αλλαγή που θα έρθει και σε μια προοδευτική διακυβέρνηση, η οποία θα βγάλει την χώρα στο φως που τόσο αγαπάω.

Η γνώση και η εμπειρία που απέκτησα μέχρι σήμερα σε συνδυασμό με την αγάπη μου για οτιδήποτε συλλογικό αποτελεί και το δικό μου κίνητρο.

Η κυβέρνηση βύθισε την χώρα στο σκοτάδι το οποίο δεν της αξίζει και το καταλαβαίνουμε σε όλες τις φάσεις της ζωής. Προσωπικά εργάζομαι ως καθηγήτρια πληροφορικής και υπηρέτησα ως αναπληρώτρια σε πολλές περιοχές της χώρας όπως για παράδειγμα τη Σίφνο, την Άνδρο, την Αθήνα, το Ρέθυμνο, έτσι είχα την ευκαιρία να ζήσω διάφορες κουλτούρες αλλά και να δω τα πραγματικά προβλήματα ιδιαίτερα στον χώρο της παιδείας.

Πριν λίγο καιρό μου πήραν μια συνέντευξη οι μαθητές μου της έκτης δημοτικού. Σε μια από τις ερωτήσεις τους, απάντησα πως ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στην ζωή είναι η εξέλιξη του ανθρώπου. Το πιστεύω πραγματικά και αυτό προσπαθώ να κάνω και για εμένα με στόχο να βάλω το δικό μου λιθαράκι στη βελτίωση της κοινωνίας.

Από μικρή ηλικία η καρδιά μου χτυπούσε δυνατά σε θέματα που αφορούσαν την πολιτική και είχα πάντα ενεργή δράση. Σήμερα χαίρομαι ιδιαίτερα για την συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερο κίνητρο και σημαντικότερο όραμα από το να διοχετεύσεις τη δικαιοσύνη και στο τελευταίο κύτταρο της χώρας.

Ακούστε κι αυτό: Ιδιωτικά funds πήγαν να βγάλουν στο “σφυρί” ακίνητο χωρίς να το ξέρει ο ιδιοκτήτης – “Φρένο” από Δικαιοσύνη

Previous article

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο τέως Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *