0

Φόυντωσαν και πάλι τα εκλογικά σενάρια μετά το σημερινό υπουργικό συμβούλιο με πολλές τις ημερομηνίες που πέφτουν στο τραπέζι, αλλά και με εισηγήσεις που φτάνουν στα όρια της συνταγματικότητας.

Στη σημερινή συνεδρίαση ο Πρωθυπουργός απέκλεισε επί της ουσίας οποιοδήποτε σενάριο για εκλόγες πρίν το Πάσχα λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει σημαντικό νομοθετικό έργο τις επόμενες εβδομάδες, παράλληλα με τα μέτρα στήριξης στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα.

Μέσα σε όλα τα σενάρια που διακινούνται είναι ένα που πέρασε στα ψιλά, αλλά σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του The Socialist, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεχτεί εισήγηση χωρίς να την έχει δεχτεί για εκλογές τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα ο πρώτος ο οποίος πρότεινε δημόσια αυτο το σενάριο ήταν ο Γρηγόρης Ψαριανός ο οποίος είπε χαρακτηριστικά:

“…να κλείσει την τετραετία η κυβέρνηση, να περάσει το καλοκαίρι με τις εισπράξεις στον τουρισμό, η χώρα να πάρει μία πολύ βαθιά ανάσα και τον Σεπτέμβριο να γίνουν εκλογές”

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν αντιδράσει προς το παρόν σε αυτό το σενάριο το οποίο αν και εφόσον επαληθευτεί δεν αποκλέιετε να συμπαρασύρει και τις εκλογές της Αυτοδιοίκησης.

Επικρατέστερο σενάριο παραμένει επι του παρόντος οι κάλπες να στηθούν στα τέλη Μαϊου με τις δεύτερες εκλογές αν κριθούν απαραίτητες στην λήξη της συνταγματικής θητείας, τον Ιούλιο.

Όπως και να έχει το σενάριο του Σεπτέμβρη δείχνει να έχει προβληματίσει τους συνταγματολόγους της χώρας.

Πηγή: The Socialist

Τεράστια η συμμετοχή των πολιτών στις διαμαρτυρίες για την τραγωδία στα Τέμπη – Χιλιάδες στους δρόμους

Previous article

ΠΑΣΟΚ εναντίον “κυνικού” Μητσοτάκη

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *