0
“Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Α Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμαριάς. Βασικό σημείο συζήτησης, ήταν το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, που φέρνει η Κυβέρνηση στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.
Εκφράστηκαν έντονες ανησυχίες από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου για τον οριζόντιο άδικο χαρακτήρα της νέας φορολόγησης των ατομικών εταιριών.
Από την πλευρά μας είναι ξεκάθαρη η διαφωνία μας με ένα νομοσχέδιο ταξικού χαρακτήρα, που βάζει στο στόχαστρο τις ατομικές επιχειρήσεις και τους μη προνομιούχους αυτοαπασχολούμενους.
Βασικές επισημάνσεις που τέθηκαν από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης:
1. Ουδέποτε υπήρξε προεκλογική αναφορά στο συγκεκριμένο μέτρο από την πλευρά της Κυβέρνησης.
2. Αντιθέτως κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ για “φορομπηχτική” τακτική, επειδή έθεσε ζητήματα για τη φορολόγηση των κερδών από τα μερίσματα και τις μεγάλες ακίνητες περιουσίες.
3. Ο οριζόντιος χαρακτήρας του Νομοσχεδίου αποτελεί παράδοση αδυναμίας μείωσης της φοροδιαφυγής.
4. Καμία πολιτική ενέργεια δεν έχει παρθεί από την Κυβέρνηση για την καταπολέμηση της αισχροκέρδειας που παρατηρείται στην αγορά.
5. Η αγοραστική δύναμη των πολιτών, ειδικά στη Θεσσαλονίκη, έχει μειωθεί δραματικά. Πέρα από τις επικοινωνιακές κινήσεις, τι ακριβώς πρωτοβουλίες παίρνει η Κυβέρνηση για να αλλάξει την κατάσταση αυτή;
Εμείς σαν ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσουμε να συζητάμε, να ενημερώνουμε και να ενημερωνόμαστε για τα ζήτημα που “καίνε” τους συμπολίτες μας.
Διαφωνούμε και στεκόμαστε απέναντι στις επιλογές της Κυβέρνησης γιατί στην μεγάλη εικόνα δεν είναι προς όφελος των πολιτών αλλά των λίγων και εκλεκτών.”

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και η Κυβέρνηση αρνούνται να δώσουν στη δημοσιότητα τα προϊόντα με τα οποία αισχροκερδούν οι πολυεθνικές εταιρείες

Previous article

Κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στη Θεσσαλία.

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in top