0

Παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την πρόληψη και πάταξη της οπαδικής βίας. Θεωρούμε ότι μετά από 2 δολοφονίες, αμέτρητες επιθέσεις και μια παραλίγο δολοφονία ενός αστυνομικού θα υπάρξουν σημαντικές πρωτοβουλίες. Παρόλα αυτά όμως ακούσαμε μερικά μέτρα παρωδία και έναν κυβερνητικό εκπρόσωπο να ανακυκλώνει προηγούμενες παχυλές εξαγγελίες που έχουν κουράσει το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Αν όμως δεν μπορούμε να καταλογίσουμε κάτι στην κυβέρνηση είναι η έλλειψη πρωτοτυπίας, γιατί μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση να κλείσουν τα γήπεδα ποδοσφαίρου για επεισόδια σε αγώνα Βόλεϊ, ενώ οι υπόλοιπες λίγκες συνεχίζονται κανονικά και μάλιστα με ντέρμπι το προσεχές Σαββατοκύριακο! 

Η κυβέρνηση σε μια ακόμα επικοινωνιακή παράσταση και αφού έχει αποδειχθεί εντελώς ανίκανη να διαχειριστεί το κομμάτι του αθλητισμού καταφεύγει σε μία ακόμη οριζόντια και καθολική δράση. Οι περισσότερες ΠΑΕ με δυσκολία επιβίωσαν από την υγειονομική κρίση και τώρα απειλούνται με τεράστιες απώλειες εσόδων για ένα γεγονός που συνέβη εκτός αθλητικού χώρου. Παράλληλα χιλιάδες θέσεις εργασίας τελούν υπό κίνδυνο ενώ μεγάλη αναμένεται και η απώλεια φορολογικών εσόδων.

Σαν ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Θεσσαλονίκης θέτουμε συγκεκριμένα ερωτήματα προς την Κυβέρνηση:. 

Γιατί δεν εφαρμόστηκαν ήδη τα πολλάκις ανακοινωθέντα μέτρα; Γιατί περίπου 40 άτομα με ποινικό μητρώο ή κατηγορίες για κακουργήματα βρίσκονταν εντός του γηπέδου; 

Γιατί η ελληνική αστυνομία που έχει μετατραπεί σε παιδί για όλες τις δουλειές συνεχίζει να αναλαμβάνει πάρεργα που δεν αναλαμβάνουν κροίσοι ιδιοκτήτες ομάδων; 

Τι απέγινε το ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι κάμερες εποπτείας, η αρίθμηση θέσεων και η ονομαστική διάθεση εισιτηρίων;

Για όλα αυτά δεν υπάρχει απάντηση, αντίθετα οι οικογένειες του Άλκη και του Μιχάλη νιώθουν σε κάθε παρόμοιο περιστατικό τον πόνο να  ξαναζωντανεύει (αν ποτέ σταμάτησε) ενώ μια άλλη οικογένεια ενός νεαρού αστυνομικού ζει το δικό της δράμα και την αγωνία εδώ και μερικές μέρες. 

Ως εδώ λοιπόν, λαλίστατοι υπουργοί και υφυπουργοί που ουδεμία σχέση έχουν με τον χώρο του αθλητισμού και ασχολούνται μόνο με μητρώα και ηλεκτρονικές λίστες δεν έχουν κάτι άλλο να προσφέρουν. Το αφήγημα του νόμος και τάξη κατέρρευσε και στον αθλητισμό. 

Απαιτούμε επιτέλους την εφαρμογή των μέτρων που δεν εφαρμόστηκαν ποτέ και την δια παντός αποβολή των εγκληματικών στοιχείων από τον χώρο του αθλητισμού. Ο αθλητισμός είναι η χαρά των παιδιών, της κοινωνίας και για τις ανεπτυγμένες κοινωνίες της Ευρώπης πηγή δημιουργίας θέσεων εργασίας και ανάπτυξης, καθώς και ένα δρόμος για την δημιουργία μιας υγιούς κοινωνίας, τόσο πνευματικά όσο και σωματικά. 

Σεβαστείτε την τεράστια παράδοση και το brand name της Ελλάδας στον συγκεκριμένο χώρο και σταθείτε επιτέλους  αντάξιοι του .

Μεγάλη προσέλευση και δυναμική συμμετοχή στην Ημερίδα του InSocial και του ΠΑΣΟΚ για την Αυτοδιοίκηση

Previous article

Ελένη Βατσινά: Προϋπολογισμός – μαύρη σελίδα της ιστορίας

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in top