0

Η Βουλευτής του Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, Νάντια Γιαννακοπούλου, τοποθετήθηκε σήμερα στην συνεδρίαση της Υποεπιτροπής για Θέματα Ατόμων με Αναπηρία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου με θέμα το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Άτομα με Αναπηρία».
Η Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην τοποθέτηση της επισήμανε ότι: «Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πόσο διαφορετική είναι η πραγματικότητα για αυτούς τους συνανθρώπους μας, ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν για απλά, καθημερινά πράγματα, που είναι αυτονόητα για εμάς.» και συνέχισε αναφέροντας ότι: «Αποτελεί παράδοξο ότι μεγάλος αριθμός ατόμων δεν γνωρίζει τις καθημερινές προκλήσεις, με τις οποίες έρχονται
αντιμέτωποι οι άνθρωποι με αναπηρία και τα δικά τους πρόσωπα.»
Στη συνέχεια η κα. Γιαννακοπούλου τόνισε ότι: «Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σχετικά με τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία, του μεγέθους τους και των συνεπειών τους, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής τους μέσα από εθνικές, περιφερειακές και παγκόσμιες δράσεις και προσπάθειες και η ομαλή ένταξή τους σε κάθε πτυχή της ζωής.» και ότι «δεν επιτρέπεται να υπάρχουν κοινωνικοί και νομικοί περιορισμοί
που θέτουν φραγμούς στην ισότητα των ευκαιριών ή και αποκλείουν την ενεργό συμμετοχή των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην απασχόληση, στην κοινωνία και στη ζωή. Το σημαντικότερο βέβαια είναι να διαμορφώσουμε ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας που θα κατοχυρώνει τα δικαιώματά τους, θα τους παρέχει ευκαιρίες και δυνατότητες και θα βελτιώνει την ποιότητα της ζωής τους.»
Κλείνοντας την τοποθέτηση της η κα. Γιαννακοπούλου αναφέρθηκε στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για τα Άτομα με Αναπηρία, λέγοντας ότι: «Το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά δημιούργησε πολιτικές, θεσμούς και δομές και προϋποθέσεις για ουσιαστική και έμπρακτη στήριξης των Ατόμων με Αναπηρία και των οικογενειών τους. Θέση μας ήταν και είναι η αναγνώριση ότι οι ευάλωτες
κοινωνικές ομάδες χρειάζονται αυξημένη φροντίδα και θεσμική προστασία ώστε να ασκούνται πλήρως τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα τους. Στόχος μας η άρση των ανισοτήτων μέσω του κοινωνικού κράτους, και η παροχή ίσων ευκαιριών για όλους, καταπολεμώντας τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η ομαλή ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην κοινωνία, η εξασφάλιση
προσβασιμότητας και ίσων ευκαιριών σε κοινωνικά αγαθά και υπηρεσίες, αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα για εμάς και δείγμα ποιότητας του πολιτισμού μας.»

Ελένη Βατσινά: Προϋπολογισμός – μαύρη σελίδα της ιστορίας

Previous article

Γιώργος Μουλκιώτης: «Απορρύθμιση του δεύτερου πυλώνα κοινωνικής ασφάλισης υπό τον μανδύα μεταρρύθμισης των επαγγελματικών ταμείων»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in top