0
Ανακοίνωση του υποψήφιου Δημάρχου Καλαμαριάς, Χρήστου Βάρδα
Με αφορμή και τη σημερινή εξέλιξη, με το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στον Φοίνικα, θα μου επιτρέψετε να κάνω μια ειδική δημόσια αναφορά στην περιοχή !
Όλοι γνωρίζουμε την εικόνα εγκατάλειψης και μαρασμού, που παρουσιάζει. Πρόκειται για την πιο υποβαθμισμένη συνοικία της Καλαμαριάς, αλλά και ολόκληρου του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.
Οι κάτοικοι του Φοίνικα είναι, προφανώς, “πολίτες ενός κατώτερου θεού” για τις διοικήσεις του Δήμου μας των τελευταίων χρόνων. Και αυτό (για τη δική μας τουλάχιστον ομάδα) είναι πρωτίστως ΗΘΙΚΑ απαράδεκτο !
Η περιοχή του Φοίνικα, για τη δική μας ομάδα είναι περιοχή φιλέτο.
Όμως αν και έχει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, φέρει έντονα σημάδια κοινωνικής υποβάθμισης.
Πρόκειται -ΤΟ ΤΟΝΙΖΩ- για το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα των συνεπειών που έχει για τον Δήμο μας, μία διοίκηση που ΔΕΝ διαθέτει ΕΜΠΝΕΥΣΗ και ΟΡΑΜΑ για να σχεδιάσει πολιτικές Ανάπτυξης και Αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών !
Μετά την πλήρη εγκατάλειψη του Φοίνικα τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια και τις πρόσφατες απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Δαρδαμανέλη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τις θερμοκρασίες στην περιοχή, ο συνοικισμός του Φοίνικα για ακόμη μια φορά υποβαθμίζεται από τους κρατικούς φορείς με το αναπάντεχο κλείσιμο των ΕΛΤΑ της περιοχής.
Μια δομή με σημαντικότατο ρόλο για τους κατοίκους και τον επιχειρηματικό κόσμο του Φοίνικα αλλά και των γύρω περιοχών.
Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει υποκατάστημα τράπεζας και οι συνταξιούχοι της περιοχής εξυπηρετούνται αποκλειστικά από το ταχυδρομείο.
Και συμφωνώ με την πρώην Αντιδήμαρχο Καλαμαριάς, Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης και Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο με την Παράταξη μας Ελεονώρα Νόρα Παπαδοπούλου που σε σημερινή δήλωση της επίσης επισημαίνει :
«Γνωρίζουμε όλοι ότι στο υπερταμείο δεν υπάρχουν οι έννοιες κοινωνική ευθύνη, αποκέντρωση, κάλυψη αναγκών των πολιτών, παρά μόνο αριθμοί.
Θέλω να πιστεύω όμως ότι αν ενώσουμε τις δυνάμεις μας θα καταφέρουμε να ανατρέψουμε αυτή την άδικη απόφαση που αφορά όχι μόνο τον τόπο μας αλλά όλη την χώρα.Και βέβαια να γνωρίζουμε ότι το κλείσιμο των ΕΛΤΑ είναι απλώς η αρχή του υποβιβασμού μιας σειράς υπηρεσιών κοινωνικής ωφελείας.»

Καφές με άρωμα…ΠΑΣΟΚ στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης

Previous article

Καύσωνας: Δύσκολο το Σαββατοκύριακο – Έως 45 βαθμούς

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *