0

Ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, είναι ήδη μια “Πράσινη πόλη” και γίνεται διαρκώς μια “εξυπνότερη πόλη”. Είμαστε ένας δήμος που επενδύει στην τεχνολογία και τις smart εφαρμογές. Αυτό δεν το λέω μόνο εγώ, το λέει το Υπουργείο Εσωτερικών που κατατάσσει το δήμο μας 8ο σε 332 δήμους σε όλη τη χώρα σε ό,τι αφορά την χρήση νέων τεχνολογιών. 

Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην τεχνολογία, μάλιστα έχουμε καταθέσει πολύ πρόσφατα την πρότασή μας για νέα ψηφιακή “βεντάλια” αξίας 2 εκατ. ευρώ  στο υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης. Οι smart εφαρμογές και η χρήση της τεχνολογίας, δεν βοηθούν μόνο στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας, είναι και εργαλεία που βασίζονται στην διαφάνεια και την ορθή χρήση και θέλουμε να ενισχύσουμε την παρουσία τους στην καθημερινότητα των πολιτών.

Σε ό,τι αφορά την “πράσινη πόλη” γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια. Τελευταίο μεγάλο παράδειγμα είναι η ολοκλήρωση της ενεργειακής κοινότητας του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Να είστε σίγουροι πως όπως αλλάξαμε τον φωτισμό του δήμου μας, επενδύοντας στους eco-friendly led λαμπτήρες, μειώνοντας κατά 65% την χρήση ενέργειας, με φωτισμένες γειτονιές, έτσι θα πετύχουμε και το “στοίχημα” της ενεργειακής κοινότητας.

Στις άμεσες προτεραιότητές μας, είναι η επένδυση στην ασφάλεια των μεταφορών με νέες ασφαλτοδρώσεις των οδικών αξόνων του δήμου μας. Επενδύουμε στις παιδικές χαρές και τα θεματικά πάρκα. Θα είναι μια 5ετία για τα παιδιά μας. Ξεκινάμε με Ασβεστοχώρι και Φίλυρο. Η ανάπλαση και η βελτίωση των κοινόχρηστων χώρων καθώς και η δημιουργία 6 νέων σχολείων θα βοηθήσουν στο να αλλάξει τελείως η εικόνα της σχολικής στέγης στον δήμο μας. Θα είναι μια κρίσιμη 5ετία αλλά είμαστε σίγουροι πως με καθαρή εντολή θα μπορέσουμε μαζί να πετύχουμε κάθε στόχο μας.

Ι.Καϊτεζίδης: ”Μύθος” τα ακριβά δημοτικά τέλη στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη

Previous article

Η Γεωργία Μπίκα στο magazino.gr

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *