0

Τη δήλωσή του αναφορικά με τις εξελίξεις στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την ανάδειξη νέας ηγεσίας πραγματοποίησε στο “M” ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης. Στη δήλωσή του σημειώνει τα εξής:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία έχει διέλθει σε μία περίοδο αναστοχασμού όπου ο καθένας από εμάς οφείλει να εξετάσει με ειλικρίνεια και ευθυκρισία τα λάθη και τις παραλείψεις που οδήγησαν σε ένα διπλό οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα. Οφείλει όμως να ατενίσει το μέλλον του ισχυρού πυλώνα της δημοκρατικής παράταξης με αισιοδοξία, απαντώντας στα διλήμματα που θέτει η συγκυρία και η ιστορία. Απαντήσεις που θα αντληθούν μέσα από την παρακαταθήκη που κληροδότησε η περίοδος κατά την οποία ηγείτο ο πρώην Πρόεδρος μας και πρώην Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα κληθούμε να απαντήσουμε στο ποιοι είμαστε και να συνειδητοποιήσουμε το τι εκφράζουμε εφεξής. Δηλαδή, όλο τον δημοκρατικό, προοδευτικό και πατριωτικό κόσμο, ο οποίος σήμερα χρειάζεται μία Αξιωματική Αντιπολίτευση με προοπτική κυβερνητικής παράταξης, ανάχωμα στους σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη περί υποχωρήσεων από πάγιες εθνικές θέσεις.

Μία Αξιωματική Αντιπολίτευση με προοπτική κυβερνητικής παράταξης που θα έχει ως βάση την εκλογική συμμαχία ανάμεσα σε μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, επιχειρηματίες, αγρότες, νέους επιστήμονες και συνολικά όλες τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις που συγκροτούν τη μεσαία τάξη της χώρας μας, η οποία οδήγησε στην εκλογική επικράτηση του 2015. Οι εξελίξεις τρέχουν με ταχείς ρυθμούς και η πολυτέλεια του χρόνου δεν υφίσταται. Οι πολίτες και η ελληνική κοινωνία ζητούν όχι ένα περίκλειστο κόμμα με μονοσήμαντο ιδεολογικό στίγμα, αλλά έναν ισχυρό δημοκρατικό και προοδευτικό πόλο στο οποίο θα συνυπάρχουν πλουραλιστικές απόψεις και θέσεις, και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε από κοινού να εργαστούμε.»

Αντιπροσωπεία θεσμικών του Δήμου Ρεθύμνου επισκέφθηκαν τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Previous article

Τον Γ.Σγουρό στηρίζει το ΠΑΣΟΚ για την Περιφέρεια Αττικής – Τι δήλωσε

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *