0
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση κλιμακίου της Νομαρχιακής Επιτροπής με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ασκούμενων Δικηγόρων ( ΕΑΝΔιΘ).
Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα που απορρέουν από το νέο Φορολογικό Νόμο σχετικά με την οριζόντια φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών και πιο συγκεκριμένα, τα ζητήματα που θα αντιμετωπίσουν οι δικηγόροι και κυρίως οι νεότεροι συνάδελφοι τους.
Ο συγκεκριμένος νόμος και η εφαρμογή του θα αποτελέσει μια επιπλέον επιβαρυντική παράμετρο στην ήδη δύσκολη επαγγελματική πραγματικότητα, καθώς για τους δικηγόρους ισχύει ήδη η προκαταβολή φόρων και εισφορών μέσω των γραμματίων που εκδίδουν.
Η κατάσταση αναμένεται να εκτραχυνθεί συνδυαστικά με τη διαφαινόμενη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορές από αρχές του 2024, ενώ η εφαρμογή του τεκμηρίου θα καταστήσει ακόμα πιο δύσκολη την ανάπτυξη συνεργασιών επηρεάζοντας ιδίως τους νεότερους-ες δικηγόρους.
Οι επιπτώσεις του νομοσχεδίου αναμένεται να είναι ραγδαίες μεταβάλλοντας το χαρακτήρα του δικηγορικού επαγγέλματος σε παροχή μισθωτής εργασίας, γεγονός που υποδεικνύει μεθοδευμένη και επιμελή στόχευση υπέρ συγκεκριμένων συμφερόντων παράλληλα με την μαζική αποδυνάμωση δεκάδων ελεύθερων επαγγελματιών δικηγόρων και τον έμμεσο εξαναγκασμό τους σε παραίτηση.
Σαν ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Θεσσαλονίκης, θα συνεχίσουμε τις συναντήσεις διαβούλευσης, ενημέρωσης και συζήτησης με όλους τους επαγγελματικούς κλάδους που επηρεάζονται από τον συγκεκριμένο νόμο.
Υπενθυμίζουμε την προεκλογική εξαπάτηση της Νέας Δημοκρατίας προς τους ελεύθερους επαγγελματίες καθώς ουδέποτε αναφέρθηκε η συγκεκριμένη πράξη στο πρόγραμμα της Κυβέρνησης.
Υπενθυμίζουμε τον πόλεμο που δέχτηκε το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις προτάσεις του για στοχευμένη φορολόγηση των κερδών από τα μερίσματα πάνω από ένα συγκεκριμένο ποσό.
Τελικά για ποιον νομοθετεί η Κυβέρνηση; Ποιους προστατεύει με τις αποφάσεις της; Σίγουρα όχι την πλειοψηφία των συμπολιτών μας.

Συνάντηση με εκπρόσωπο του Συνδέσμου Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΑΣΜΥ) – Στήριξη στα δίκαια αιτήματά τους

Previous article

“Οι εμπειρίες του ’23, οι προσδοκίες για το ’24”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in top