0

Πληθώρα διεθνών μέσων και για να είμαστε ακριβείς η συντριπτική πλειοψηφία έχει πάψει εδώ και αρκετό καιρό να μιλά για Qatar Gate με την θέση του τελευταίου να έχει λάβει το Belgian Gate με τα ερωτήματα να είναι ολοένα και περισσότερα.

Σειρά είχε τώρα η Βελγική εφημερίδα La Libre η οποία στην συνδρομητική της έκδοση η οποία είχε αποκαλύψει τον Ιούνιο ότι ο ανακριτής Michel Claise ήθελε ήδη να ζητήσει την άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας της ευρωβουλευτή Arena τον Μάρτιο του 2023.

11 μήνες μετά το ξέσπασμα της υπόθεσης όπως αναφέρει η εφημερίδα  η Aurélie Dejaiffe, η ανακριτής που ανέλαβε την υπόθεση μετά την απόσυρση του Michel Claise, θα ήθελε να ολοκληρώσει αυτή τη διαδικασία της άρσης των ασυλιών.

Η ίδια θα ήθελε αυτή η διαδικασία να λάβει χώρα άμεσα και όχι πριν τις ευρωεκλογές.

Παράλληλα επισημαίνει το γεγονός ότι οι δικηγόροι της Ευρωβουλευτή, Εύας Καιλή Sven Mary και Christophe Marchard αποτελούν την βάση του αιτήματος που υπήρξε σχετικά με την κανονικότητα της διαδικασίας.

Η ομάδα των Δικηγόρων της Εύας Καϊλή, θέτουν ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο “μετανόησε” ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεση, Παντσερι ενώ από την πρώτη στιγμή μιλούν για κατάφορη παραβίαση της βουλευτικής ασυλίας της κ. Καϊλή.

Με τα ερωτήματα να πληθαίνουν, τις “αποχωρήσεις” δικαστικών να είναι σύνηθες φαινόμενο και με την πρόσφατη παραίτηση του Υπουργού Δικαιοσύνης του Βελγίου, η υπόθεση φαίνεται να είναι πολύ μακριά από την διαλεύκανση και μάλιστα, είναι πολύ κοντά στην κατάρρευση της.

Μια υπόθεση σκευωρίας με πολιτικές προεκτάσεις…

 

Δήμος Θεσσαλονίκης και θεωρίες συνωμοσίας

Previous article

Mετά από 11 χρόνια αποχωρεί η Κυριακή Παντέλογλου από τον 96.5 FM

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in top