0

Δυστυχώς όπως έχει καταγραφεί μετά από αυτοψία του επικεφαλής της «ΣΥΝ-εργασίας», το λιμάνι της Μηχανιώνας το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα αλιευτικά λιμάνια της Ευρώπης, δεν διαθέτει καμία υποδομή.
«Από ότι βλέπετε, είναι ένα παραπεταμένο λιμάνι. Πρώτον θα έπρεπε να υπάρχει μία βυθοκόρος, η οποία να καθαρίζει τα σκουπίδια και να μειώνει τον πυθμένα της θάλασσας για να μπορούν να προσαράζουν με ασφάλεια τα αλιευτικά. Η προβλήτα είναι υπό κατάρρευση.

Επίσης είναι κατασκευασμένη με παλιάς τεχνολογίας μπετόν το οποίο δεν είναι καθόλου φιλικό για την βιοποικιλότητα της θάλασσας. Η βιοποικιλότητα όμως της συγκεκριμένης θαλάσσιας περιοχής δεν απειλείται μόνο από το μπετόν αλλά και από τα λύματα των αποχετεύσεων που καταλήγουν στην θάλασσα και τα σκουπίδια που είναιπεταμένα τριγύρω», επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ρόκος.
Μάλιστα ο κ. Ρόκος κατέγραψε και μία κολόνα ετοιμόρροπή, σε σημείο όπου οικογένειες με παιδιά κάνουν καθημερινά περίπατο.
Οι ελλείψεις υποδομών στον Δήμο Θερμαϊκού από την απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας δεν περιορίζονται δυστυχώς μονάχα στο λιμάνι της Μηχανιώνας.

Μερικές από τις προτάσεις της «ΣΥΝ-εργασίας» είναι:
– Δημιουργία ενός ασφαλούς οδικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θερμαϊκού
συμπεριλαμβανομένων διαπλάτυνση, καλύτερη σήμανση και φωταγώγηση. Δυστυχώς τα
τροχαία ατυχήματα είναι ιδιαίτερα αυξημένα.
– Τον ουσιαστικό καθαρισμό των ρεμάτων. Ας θυμηθούμε τί επισήμανε το 2022, η έκθεση του «Χάρτη Κινδύνου των Ευάλωτων σε Πλημμύρα Σημείων» :“Ζώνη ΣΤ’: Υψηλός κίνδυνος εντοπίζεται ανάντη και κατά μήκος του χειμάρρου Θέρμης, τουρέματος Τριαδίου και του ρέματος Ανθεμούντα, στον οικισμό των Βασιλικών, στην περιοχή Λιβαδάκι, κατά μήκος των οικισμών Περαίας, Ν. Επιβατών, Αγίας Τριάδας (και σποραδικά πολύ υψηλός κίνδυνος), καθώς και στην εκβολή του ρέματος Κεραμίδα της Ν. Μηχανιώνας, κατά μήκος του ρέματος της Επανομής από τον οικισμό και κάτω, αλλά και στα ρέματα Πατρόλη και Ρεματάκι”.
– Την δημιουργία κυκλικών κόμβων.
– Την αξιοποίηση των πρώην παιδικών κατασκηνώσεων ΠΙΚΠΑ και της Παλαιάς Πλαζ
– Τα μέτρα για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας
-Την δημιουργία υποδομών για την τουριστική και επιχειρηματική ανάπτυξη καθώς η περιοχή αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλής προορισμούς, ιδιαίτερα για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, όπου κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών την επισκέπτονται δεκάδες χιλιάδες.

-Την ανάδειξη των αξιοθέατων της περιοχής και η προβολή τους, σε τοπικό και διεθνέςεπίπεδο με διαφημιστικές καμπάνιες υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας, τα οποία δυστυχώςπαραμένουν άγνωστα ακόμη για πολλούς Θεσσαλονικείς, όπως π.χ. Ο Φάρος του Αγγελοχωρίου.

Σκληρή απάντηση Καϊτεζίδη σε Νυφουδη: “Πάει πολύ να με κατηγορεί για πολιτική φοβία ένας αποτυχημένος πολιτικός γυρολόγος”

Previous article

Στέλιος Αγγελούδης – Μπορούμε να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούμαστε

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *