Η κοινωνία μας έχει αλλάξει και εξελιχθεί, όπως είναι φυσικό και επόμενο βάση της φύσης του ανθρώπου. Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ πως κάποιοι άνθρωποι, κυρίως παλαιότερης γενιάς, δεν μπορούν να το αποδεχτούν ούτε και να παρακολουθήσουν την ταχύτητα του σήμερα. Όμως οι τοποθετήσεις της ισότητας και ισονομίας στα πλαίσια των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δεν μπορούν να μείνουν κολλημένες σε παλαιά στερεότυπα και νόρμες, εφόσον έχουν αποδειχτεί και δυσλειτουργικές σε πολλούς τομείς.
Η κοινωνική αλλαγή απευθύνεται στην κοινωνική πρόοδο ή την κοινωνικοπολιτιστική εξέλιξη, βασιζόμενη ότι η κοινωνία προχωρά μπροστά. Στα πλαίσια της κοινωνικής ανάπτυξης, οι άνθρωποι αναπτύσσουν κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες, καθώς γίνονται αλλαγές στα κοινωνικά συστήματα, τα οποία επηρεάζουν τις ανθρώπινες συμπεριφορές και σχέσεις.
Τα Ανθρώπινα δικαιώματα είναι εγγενή δικαιώματα για όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, το φύλο ή την θρησκεία, κλπ. Έχουμε όλοι/όλες δικαίωμα στην ισότητα, δίχως καμία διάκριση, καθώς ισότητα σημαίνει αποδοχή της διαφορετικότητας.
Οι Πολιτικοί φέρνουν την ευθύνη επαναξιολόγησης και τοποθέτησης στα πλαίσια της κοινωνικής αλλαγής και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε όλους τους τομείς, κυρίως στη σημερινή εποχή. Θεωρώ ανεύθυνη επιλογή την στάση της «αποχής», καθώς πρώτον εκλέχθηκαν για να αναλαμβάνουν ευθύνες στα σημαντικά ζητήματα με όποια συνέπεια και δεύτερον όταν τρέχει ο προεκλογικός αγώνας είναι οι πρώτοι που κατακρίνουν την «αποχή» και παροτρύνουν τους πολίτες να ψηφίσουν.
Νέα Εποχή έχει ξεκινήσει και όλα αλλάζουν. Προτείνω να δούμε τις αλλαγές με θετική προσέγγιση και κοινωνική αντίληψη, συνείδηση και ενσυναίσθηση, βαδίζοντας με προοδευτικά βήματα και διεκδικώντας τα Ανθρώπινα Δικαιώματα μας για τη θέση που μας αξίζει μας στη σημερινή κοινωνία.
Άρθρο γνώμης της Βικτώριας Κομνηνού, Συμβούλου Επιχειρήσεων σε εταιρεία Τηλεπικοινωνίων.
Comments