“Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο “QATARGATE” η περίοδος στην οποία έγιναν οι αποκαλύψεις, είχαν όλες τις προοπτικές για μια “τέλεια καταιγίδα” στην Ευρωβουλή. Με την Ε.Ε να βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο της κοινωνίας με την κατηγορία πως “ζει στην δική της φούσκα” και έχει χάσει εδώ και χρόνια την επαφή της με την ίδια την κοινωνία, η υπόθεση του Καταρ ήρθε ως η ιδανική βελόνα και “έσκασε” την φούσκα του ευρωκοινοβουλίου”
Άρθρο του Γαβρή Άγγελου .
Σε μια υπόθεση στην οποία τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι περισσότερα από τις απαντήσεις που δίνονται, μια υπόθεση που σύντομα για χάρη της αίσθησης δικαίου πρέπει να διαλευκανθεί και να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα που έχουν θέσει τόσο δημοσιογράφοι, όσο και απλοί πολίτες που παρακολουθούν με ενδιαφέρον την υπόθεση μα σίγουρα, τα ερωτήματα και οι καταγγελίες τις οποίες έχει καταθέσει η Ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή έχουν ήδη προκαλέσει “τριγμούς” στην βελγική δικαιοσύνη με την παραίτηση του Εισαγγελέα που χειρίζεται την υπόθεση qatargate να είναι ενδεικτική.
Η Εύα Καϊλή – από τις πιο δραστήριες Ευρωβουλευτές, όταν εξελέγει Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ήταν “τιμή για την χώρα μας” , αρκετούς μήνες μετά, η ίδια δίνει την ύστατη μάχη για την τιμή και την υπόληψή της, θέτοντας ως απόλυτη προτεραιότητα για την επιστροφή της στην Ελλάδα και την πολιτική, την αποτίναξη του στίγματος που συνοδεύει μέχρι την απόφαση της Δικαιοσύνης το πρόσωπό της.
«Μου λείπει πάρα πολύ η πατρίδα μου, θέλω να έρθω όσο πιο γρήγορα γίνεται, αλλά θέλω πρώτα να έχω αποτινάξει το στίγμα της κατηγορίας που αντιμετωπίζω, είτε με αθωωτική απόφαση της δικαιοσύνης, και αν αυτή αργεί, με τη δημόσια ανάδειξη των στοιχείων που γκρεμίζουν το κατηγορητήριο», ανέφερε πρόσφατα σε δήλωσή της.
Ως πρόσωπο υψηλής δημοσιότητας, φυσικά βρέθηκε στο “στόχαστρο” της δικαιοσύνης και του Τύπου καθώς το θέμα που προέκυπτε γινόταν “ελκυστικό για το αναγνωστικό κοινό” και στο όνομα του “viral” μια υπόθεση που θα μπορούσε να είναι “fast track” και με ξεκάθαρο κατηγορητήριο και ποινολόγιο, είναι όλα τα αντίθετα μέχρι αυτή την ώρα που γράφεται αυτό το κείμενο.
Δεν είμαστε δικαστές οι δημοσιογράφοι, ούτε έχουμε εμμονές. Στόχος είναι η ανάδειξη όλων των σημείων μιας έρευνας, να ακουστεί η άποψη και τα επιχειρήματα των φερόμενων ως εμπλεκόμενων και να βγει στο φως η αλήθεια. Όποια και αν είναι αυτή.
Μέχρι αυτή την ώρα λοιπόν, τα γεγονότα είναι αμείλικτα: Ο φερόμενος ως “εγκέφαλος” Παντσέρι αποφυλακίστηκε νωρίτερα από την μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή στην οποία , σύμφωνα με τους δικηγόρους της: “Εδώ και 7 μήνες ελέγχου από τις Βελγικές αρχές δεν έχει βρεθεί τίποτα αξιόμεμπτο” ενώ μάλιστα υπάρχουν δημοσιεύματα του Τύπου που παρουσιάζουν τον γιό του ανακριτή της υπόθεσης Qatargate με τον γιο της Ευρωβουλευτού Αρένα – η οποία φέρεται να εμπλέκεται στην τρανταχτή υπόθεση, να έχουν προχωρήσει σε σύσταση επιχείρησης από το 2018.
Τα χρήματα εiναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Διεθνούς Τύπου, αμοιβές του Παντσέρι που μεσω των βοηθών του λαμβανε, χωρίς στοιχεία που να δείχνουν βλαβη στην επισημη ευρωπαικη πολιτική. Το αν υπήρχε πρόθεση χρηματισμού διερευνάται απο τις αρχές. Το μοτιβο φαινεται να ειναι το ιδιο με αλλες παρομοιες υποθέσεις, καταγραφή και οργανωμενη παρουσίαση πρωτοβουλιων του Ευρωκοινοβουλίου που αμοιβεται πλουσιοπάροχα απο οργανισμούς τριτων χωρών.
Αξιοσημειωτο ειναι οτι οι μυστικές υπηρεσίες μεσα στη δικογραφία, εκαναν λογο για ΜΗ εμπλοκή της στην υποθεση και μάλιστα μετά απο μεγαλο διαστημα παρακολούθησης της, ενω προσφατα, το ιδιο συμπερασμα συμφωνα με την Λε Σουαρ, ειχαν και οι μυστικές υπηρεσίες των Εμιράτων. Και παραδόξως απο τα δυο ονοματα που εδωσε ο Παντσερι αρχικά, η βασικη συνεργατης του χαιρει μιας ιδιαίτερης ασυλίας και δεν εχει καν ανακριθεί!
Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου άφησε σε πρόσφατη συνέντευξή της σοβαρές αιχμές εναντίον των μυστικών υπηρεσιών των ευρωπαϊκών χωρών.
«Δύο μέρες αργότερα μίλησα με τον δικαστή και ήταν πολύ ενδιαφέρον γιατί οι ερωτήσεις είχαν σχέση με τη δουλειά μου στην πολιτική», επεσήμανε σχετικά με τις ερωτήσεις του δικαστή προς εκείνη για την υπόθεση διαφθοράς.
Η σύλληψη της ενδεχομένως να οφείλεται, όπως είπε, στις πρωτοβουλίες της σχετικά με τα συστήματα παρακολούθησης, που είχαν εγκατασταθεί στο Ευρωκοινοβούλιο για να ελέγχουν τους ευρωβουλευτές.
«Όποιος χρησιμοποιούσε το λογισμικό για να παρακολουθεί τα κινητά των ευρωβουλευτών τον ενόχλησε (η πρωτοβουλία μου) και αυτό προκάλεσε ανησυχία στους κύκλους των μυστικών υπηρεσιών διαφορετικών κρατών της Ευρώπης», δήλωσε χαρακτηριστικά η Εύα Καϊλή αφήνοντας αιχμές για τις μυστικές υπηρεσίες της Ε.Ε.
«Πρόκειται για παραβίαση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Είναι πολύ ανησυχητικό για το ναό της δημοκρατίας. Πρέπει να υπερασπιστούμε το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Λένε πως ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό», συμπλήρωσε.
Μάλιστα, σύμφωνα με όλα τα δημοσιεύματα, ο Φ.Τζόρτζι φέρεται να έχει παραδεχθεί την προσωπική του εμπλοκή στην υπόθεση ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα. Μια αλυσίδα γεγονότων ακολουθούν το QATARGATE και είναι μονόδρομος, να “πέσει φως” σε κάθε ικμάδα της υπόθεσης για να μπορέσουν άπαντες να συνεχίσουν την ζωή τους.
Σε κάθε περίπτωση είναι θλιβερό, στην Ευρωβουλή να υπάρχει ένα τέτοιο σκάνδαλο που “λεκιάζει” ακόμα περισσότερο το “brand” της Ε.Ε και δίνοντας χώρο σε λαϊκιστές και σκεπτικιστές να κερδίζουν έδαφος στην πολιτική πανευρωπαϊκά , ωστόσο μετά την “σταύρωση” καλό είναι να έρχεται η “αποκαθήλωση”.
Comments