0

Γράφει ο Κωνσταντίνος Γαβρής, Υπ.Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη

Η ιδέα της δημιουργίας μιας παράταξης με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά, υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, στην πράξη όμως, πάντοτε έβρισκε εμπόδια. Αυτά τα εμπόδια, είμαστε εδώ, για να τα ρίξουμε, για το καλό του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, για το καλό των πολιτών και ως πρόταση, για το καλό της αυτοδιοίκησης που τόσο πολύ έχει στοχοποιηθεί από “ντροπο-λογίες” το τελευταίο διάστημα.

Κάθε Δήμος, έχει αρκετά δημοτικά διαμερίσματα και κάθε δημοτικό διαμέρισμα με την σειρά του, έχει γειτονιές. Είμαστε η πρώτη παράταξη, ίσως πανελλαδικά, που φέρνουμε στο προσκήνιο την τοπική κοινωνία, δίνοντάς της βήμα να εκφραστεί. Μαζί θα ακούσουμε τα επί μέρους προβλήματα κάθε περιοχής, μαζί θα σχεδιάσουμε λύσεις πάνω σε ένα προγραμματικό πλαίσιο διοίκησης του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, μαζί θα δώσουμε δύναμη στην αυτοδιοίκηση, αλλάζοντας με αυτόν τον τρόπο την “πεπατημένη” που τόσα χρόνια ακολουθείται από την υπάρχουσα διοίκηση, εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες.

Δεν μας απασχολούν τα “πυροτεχνήματα” στην αυτοδιοίκηση. Ούτε θεωρούμε πως η κοινωνία δεν έχει μνήμη. Σε καμία περίπτωση δεν ασπαζόμαστε τον επικοινωνιακό τρόπο διακυβέρνησης, δίχως ουσία. Θέλουμε πραγματικά η κοινωνία να αγκαλιάσει το “Συμβούλιο της γειτονιάς” και να νιώθει πως στις συναντήσεις μας, δεν θα ανταλλάξουμε ευχές, χειραψίες, selfie και θα τα “ξαναπούμε” στην επόμενη προεκλογική περίοδο μετά από χρόνια. Θέλουμε να ανταλλάξουμε απόψεις, ιδέες και να είμαστε ουσιαστικά δίπλα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πολίτη, σε κάθε δημότη του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, για να μπορούμε να κοιτάζουμε ο ένας τον άλλον στα μάτια, με θάρρος, με πολιτικό λόγο και πολιτικό ήθος, έτοιμοι να δεχτούμε κάθε κριτική για το έργο μας ή ακόμα και τις προτάσεις μας.

Με λίγα λόγια, είμαστε εδώ για να αλλάξουμε. Μαζί. Τον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη, με όλες τις γενιές, με κάθε μία και καθέναν από εσάς ξεχωριστά να έχει ουσιαστική φωνή στην αυτοδιοίκηση. Σε αυτή μας την προσπάθεια, σας θέλουμε δίπλα μας.

Κ.Γαβρής: Είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε τα πάντα στον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη

Previous article

Συνέντευξη: Γιώργος Αρβανιτίδης – “Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να αλλάξουμε την Ελλάδα”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *