0

Ένα απίστευτο περιστατικό καταγράφηκε στη Θεσσαλονίκη με έναν ρασοφόρο να βρίζει χυδαία περαστικούς και να κάνει άσεμνες χειρονομίες έξω από τον ναό της Παναγίας Δεξιάς στην Καμάρα.

Το βίντεο με τον ρασοφόρο κάνει το γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες. Για το περιστατικό εξέδωσε ανακοίνωση η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, στην οποία επισημαίνεται ότι «ο εμφανιζόμενος ρασοφόρος, μας είναι παντελώς άγνωστος και δεν έχει καμία σχέση με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης»  ενώ τονίζει παράλληλα ότι ο εν λόγω άνδρας πιθανόν να μην είναι καν κανονικός κληρικός ή μοναχός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Κατόπιν ευρείας κυκλοφορίας που έτυχε αρχικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εν συνεχεία δε και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ένα βίντεο μικρής διάρκειας, στο οποίο εμφανίζεται ρασοφόρος να συμπεριφέρεται απρεπώς έξω από τον Ιερό Ναό Παναγίας της Δεξιάς στην “Καμάρα”, επιθυμούμε να καταστήσουμε γνωστό, ότι ο εμφανιζόμενος ρασοφόρος, μας είναι παντελώς άγνωστος και δεν έχει καμία σχέση με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, πιθανόν δε, να μην είναι καν, κανονικός κληρικός ή μοναχός.

»Κατόπιν επικοινωνίας με τους υπευθύνους του Ι.Ν. Παναγίας της Δεξιάς, ενημερωθήκαμε, ότι έχει εμφανισθεί προσφάτως στην περιοχή, δημιουργώντας δυστυχώς και άλλα ζητήματα με την γένει παρουσία του. Σε κάθε περίπτωση εκφράζουμε την λύπη μας και θλιβόμαστε για τον σκανδαλισμό που ενδεχομένως προκλήθηκε από την συγκεκριμένη ανάρμοστη και απάδουσα σε οποιονδήποτε φέρει ιερατικό σχήμα, συμπεριφορά. Θα είχε όμως και κάποιο ενδιαφέρον να γνωρίζαμε τι προηγήθηκε της λήψης του συγκεκριμένου στιγμιοτύπου.

»Τέλος, ας μας επιτραπεί να διατυπώσουμε την άποψη, ότι -σύμφωνα και με το πνεύμα της περιόδου της Μεγάλης Τεσσαρακοστής που διερχόμαστε- η αντιμετώπιση των διαφόρων “προκλητικών” ζητημάτων καλό είναι να γίνεται, όχι με διάθεση θεατρινισμού, εξουθένωσης και αργολογίας, αλλά με πνεύμα «σωφροσύνης, ταπεινοφροσύνης, υπομονής και αγάπης».

 

Μέχρι 1η Απριλίου οι πληρωμές σε συντάξεις – Διαβάστε αναλυτικά

Previous article

ΗΠΑ: Σε συναγερμό οι αρχές για ενδεχόμενη σύλληψη του Ντόναλντ Τράμπ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Νέα