0

Το δυστύχημα στα Τέμπη δεν άφησε ανεπηρέαστο κανέναν πολίτη της χώρας μας. Πολλοί άνθρωποι, διάσημοι και μη, ένιωσαν την ανάγκη να εκφράσουν την θλίψη τους για το τραγικό αυτό συμβάν που συγκλόνισε την χώρα μας.

Ανάμεσα τους και ο Νίκος Μουτσινάς, ο οποίος, κατά την έναρξη της εκπομπής του την προηγούμενη Δευτέρα (06/03), αναφέρθηκε σε αυτό το γεγονός ασκώντας σκληρή κριτική ακόμη και στον Πρωθυπουργό της χώρας μας.

«Ήρθαμε. Δεν ξέρω, έχουν πέσει και οι ευχές στο κενό. Θα πω καλή εβδομάδα και αν πιάσει έπιασε. Η θέση είναι πολύ δυσάρεστη γιατί είναι μία εκπομπή, η οποία δεν έχει καμία θέση στην ελληνική πραγματικότητα αυτή τη στιγμή. Παρ’ όλα αυτά, είναι ένας χώρος εργασίας.

Το κανάλι – και το ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτό – μας ενημέρωσε ότι δεν θα βγούμε, για να μπορέσουμε να ενημερωθούμε με αυτό το γεγονός δημοσιογραφικά όπως θα έπρεπε και μπράβο του. Πρέπει να συνεχίσουμε, θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Δεν θέλουμε να το δείτε με μια ματιά ότι αυτοί είναι στην κοσμάρα τους. Πολύ απλά, έχουμε έρθει στην εργασία μας και θα κάνουμε αυτό που έχουμε υποσχεθεί. Όχι 100%, γιατί δεν βοηθάει και η πραγματικότητα. Θα το ξεπεράσουμε γιατί αλλιώς δε γίνεται, τώρα θα κάνουμε σαν να είμαστε πριν από δύο εβδομάδες», είπε στην αρχή της εκπομπής.

Στην συνέχεια στον τρόπο που διαχειρίστηκαν και πρόβαλαν το θέμα διάφορες εκπομπές. «Μιλάμε για ένα τραγικό συμβάν έτσι κι αλλιώς και η τηλεόραση το κάνει πιο τραγικό. Δεν μπορούμε να ενώσουμε αυτό που νιώθουν αυτοί οι άνθρωποι οπότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσευχηθούμε για αυτές τις ψυχές και δύναμη για τους ανθρώπους που έχουν μείνει πίσω»

Όσον αφορά την έκφραση «ανθρώπινο λάθος», ο γνωστός παρουσιαστής τόνισε ότι δεν φταίει μόνο ένας.

«Τώρα μιλάμε για μια καραμέλα, που λέγεται “ανθρώπινο λάθος”. Έχει χαθεί πια το μέτρο, μας λένε ό,τι να ‘ναι, τους κοιτάμε στα μάτια, υπάρχει πάντα μία “συγγνώμη”. Τρεις κυβερνήσεις, πάρα πολλοί υπουργοί, κανείς δεν ασχολήθηκε, κανείς δεν θα ασχολιόταν αν δεν γινόταν το δυστύχημα. Μιλάμε για ένα κομμάτι που λείπει: την πρόνοια. “Ανθρώπινο λάθος” είναι που κατεβήκαμε εδώ, να φοβάσαι να βρέξει να χιονίσει, να ταξιδέψεις, συμβαίνει να ξαναφοβηθείς για τη ζωή σου. Όλα αυτά, καταλαβαίνετε, σκάνε ένα ένα. Ρε παιδιά τι γίνεται; Δεν φταίει μόνο ένας. Νιώθω ένα αδιέξοδο, παρόλα αυτά θα πρέπει κάτι να γίνει».

«Τα άκουσε και ο σταθμάρχης, ο οποίος έκανε λάθος, “ναι”. Δεν λέμε ότι δεν έκανε λάθος, προς Θεού. Αλλά κάναμε φόκους σε αυτό, γιατί; “Ηλικιωμένος, γκριζομάλλης, τον βάλανε”. Μπορεί να είναι με ρουσφέτι, ναι, είναι πάρα πολλοί με ρουσφέτι», πρόσθεσε.

Δεν παρέλειψε όμως να αναφερθεί και στον Κυριάκο Μητσοτάκη σχολιάζοντας με αιχμηρό τρόπο τις δηλώσεις αλλά και το διάγγελμα του.

«Βγήκε ο πρωθυπουργός, σαν να είναι πάλι κορονοϊός, ίδια φάτσα. Ο επικοινωνιολόγος πρέπει να αλλάξει. Αλλάξτε τον, πρωθυπουργέ! Γιατί είτε είναι κορόνα, είτε ατύχημα, είτε βιασμοί, είναι μια ίδια φάτσα στεναχωρημένη. Αν δεν το αντέχετε, μπορείτε να παραιτηθείτε. Όχι μόνο ο πρωθυπουργός, όλοι. Είναι ανθρώπινο να πούμε ότι δεν μπορούμε. Ας έρθει κάποιος που μπορεί».

«Ό,τι να ‘ναι γίνεται. Είναι τόσες υποθέσεις που είναι ανοιχτές. Είναι όλα στον “αέρα”. Ας γίνει κάτι», σημείωσε αναφορικά με την έρευνα της υπόθεσης

Την επόμενη ημέρα ο Νίκος Μουτσινάς τοποθετήθηκε σχετικά με το εθνικό πένθος.

«Δεν κατάλαβα τι έγινε; Την πέσανε στους καλλιτέχνες που τραγούδησαν; Η Κατερίνα(Καινούργιου) το έκανε πάλι προσωπικό. Παιδιά το τριήμερο εθνικό πένθος αφορούσε μόνο τα δημόσια… Αυτό που είπα ήταν μια παρακίνηση, γιατί δε γνωρίζω τις διαδικασίες του ΣΕΗ. Μη μείνουμε εκεί, λίγο να συγκεντρωθούμε. Δεν θα μού πεις πώς θα πενθήσω. Όταν πέθανε η μάνα μου, τη δεύτερη μέρα ήμουν σπίτι με παρέα και έπαιζα επιτραπέζια για να ξεχαστώ και να περάσω καλά. Αν με έβλεπε κάποιος θα με έλεγε αναίσθητο. Μην πούμε τώρα γιατί τραγούδησες ή δεν τραγούδησες. Μην πάμε τώρα να πούμε γιατί τραγούδησες. Υπήρχε μια γενική εντολή; Όχι. Το να πεις “γιατί δεν πένθησες, Μουτσινά, Πάολα;” τι κερδίζεις; Όσο ανοίγουμε την κουβέντα φεύγει το focus από εκεί που πρέπει. Έλα!».

Γιάννης Οικονόμου: Υποχρέωση όλου του πολιτικού προσωπικού αυτής της χώρας να ακούσει με προσοχή τις απαιτήσεις της κοινωνίας

Previous article

Έλενα Ράπτη: Ζούμε Αρμονικά Μαζί – Σπάμε τη Σιωπή

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Media