0

Δριμύ κατηγορώ του δήμου Αθηναίων και του δημάρχου, Χάρη Δούκα στους συνολικά 14 υπαλλήλους του δήμου Αθηναίων ή της Δημοτικής Αστυνομίας οι οποίοι συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα από καταστηματάρχες για να μην κάνουν ελέγχους.

Σε ανακοίνωσή του ο μεγαλύτερος δήμος της Ελλάδας αναφέρει ότι οι εν λόγω υπάλληλοι τίθενται σε αργία αλλά και ότι ο δήμος συνεργάστηκε με τις Αρχές για τη σύλληψή τους, ενώ τονίζεται ότι η δράση τους ξεκίνησε «τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023», δηλαδή από τη θητεία της προηγούμενης διοίκησης του Κώστα Μπακογιάννη.

Στο ίδιο κείμενο σημειώνειται μάλιστα ότι ο δήμος Αθηναίων θα επιδείξει «μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και στη δράση εγκληματικών κυκλωμάτων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αναφορικά με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στην οποία συμμετείχαν δημοτικοί υπάλληλοι, με δράση τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, ξεκαθαρίζουμε ότι η Δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και στη δράση εγκληματικών κυκλωμάτων. Γι’ αυτό, όλο το προηγούμενο διάστημα συνεργάστηκε με τις αρμόδιες αρχές και συνεχίζει να υποστηρίζει το έργο τους με όποιον τρόπο κρίνεται αναγκαίος για την ταχύτερη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εξυπακούεται ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αργία ενώ θα προχωρήσουν ταυτόχρονα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου».

Ανδρουλάκης: Η πρόληψη είναι το όπλο απέναντι στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης

Previous article

Γκιουλέκας: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε τον Σεπτέμβριο η Θεσσαλονίκη να είναι πιο ανθρώπινη»

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in top