0

Ένα κεφτεδάκι από μαμούθ έχει δημιουργηθεί από μια εταιρία καλλιέργειας κρέατος, η οποία «ανέστησε» τη σάρκα των προ πολλού εξαφανισμένων ζώων. Το έργο έχει ως στόχο να καταδείξει τις δυνατότητες του κρέατος που καλλιεργείται από κύτταρα στο εργαστήριο, χωρίς τη σφαγή ζώων, και να αναδείξει τη σχέση μεταξύ της μεγάλης κλίμακας κτηνοτροφίας και της καταστροφής της άγριας ζωής και της κλιματικής κρίσης.

Ο κεφτές από μαμούθ παράχθηκε από μια αυστραλιανή εταιρεία. Το πρώτο καλλιεργούμενο κρέας που θα πωλείται κανονικά σε πελάτες θα είναι το ιαπωνικό ορτύκι, το οποίο η εταιρεία αναμένει ότι θα βρίσκεται σε εστιατόρια της Σιγκαπούρης φέτος. «Έχουμε πρόβλημα αλλαγής συμπεριφοράς όσον αφορά την κατανάλωση κρέατος», δήλωσε ο George Peppou, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Vow.

«Στόχος είναι η μετάβαση μερικών δισεκατομμυρίων κρεατοφάγων από την κατανάλωση [συμβατικής] ζωικής πρωτεΐνης στην κατανάλωση πραγμάτων που μπορούν να παραχθούν σε ηλεκτροδοτούμενα συστήματα. Και πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να το πετύχουμε αυτό είναι να ‘’εφεύρουμε’’ κρέας. Ψάχνουμε για κύτταρα που είναι εύκολο να αναπτυχθούν, πραγματικά νόστιμα και θρεπτικά, και στη συνέχεια αναμειγνύουμε και συνδυάζουμε αυτά τα κύτταρα για να δημιουργήσουμε πραγματικά νόστιμο κρέας».

Χαλκιδική: 26χρονη συνελήφθη για ληστεία αξίας 600 χιλιάδων ευρώ

Previous article

ΑΑΔΕ: “Φρένο” στην φοροδιαφυγή – Υποχρεωτική διασύνδεση POS – 50.000 ευρώ το πρόστιμο

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Foodblog