Αυτές είναι οι πέντε καλύτερες φοιτητικές συνταγές που θα σε βγάλουν από την δύσκολη θέση κάθε στιγμή και δεν θα πεινάσεις ποτέ!
Κοτόπουλο στο φούρνο με πατάτες
Υλικά
-4 μπούτια κοτόπουλου
-4 – 5 πατάτες καθαρισμένες
-2 κουταλάκια ρίγανη
-1/4 της κούπας ελαιόλαδο
-1 λεμόνι στυμμένο
-Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Πλένεις το κοτόπουλο και τις πατάτες και τα βάζεις σ’ ένα ταψί. Τις πατάτες τις κόβεις σε όποιο μέγεθος σ’ αρέσει. Τα πασπαλίζεις καλά (απ’ όλες τις πλευρές) με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ρίχνεις το λάδι και το λεμόνι και προσθέτεις ελάχιστο νερό στο ταψί. Το βάζεις στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα (μέχρι να ροδίσει).
Ατομική ομελέτα
Υλικά
-Τρία αυγά
-Μισή πιπεριά καθαρισμένη σε κομματάκια
-Μανιτάρια
-5 κουταλιές γάλα εβαπορέ
-Αλάτι, πιπέρι
-Ελάχιστο λάδι
Εκτέλεση
Χτυπάς τα αυγά σ’ ένα βαθύ πιάτο μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα. Σ’ ένα τηγάνι τσιγαρίζεις με ελάχιστο λάδι την πιπεριά και τα μανιτάρια. Προσθέτεις το μίγμα με το αυγό και το γυρνάς στην πορεία για ψηθεί κι απ’ τις δύο πλευρές. Μπορείς φυσικά να προσθέσεις κι όποιο άλλο υλικό σου αρέσει.
Σπιτική πίτσα
Υλικά
-300 γρ. έτοιμη ζύμη για πίτσα (θα βρεις στα super market)
-150 γρ. μανιτάρια
-250 γρ. ντοματάκια αποφλοιωμένα
-2 φέτες ζαμπόν (ή ότι άλλο αλλαντικό σου έμεινε!)
-3 ντομάτες
-4 κουταλιές ελαιόλαδο
-100 γρ. κασέρι ή γραβιέρα τριμμένο (ή ότι άλλο τυρί σου έμεινε!)
-Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Στράγγιξε τα μανιτάρια από το νερό της κονσέρβας και κόψε τα σε λεπτές φέτες. Σόταρε λίγο τα μανιτάρια με μια κουταλιά λάδι. Κόψε το ζαμπόν λωρίδες και τις ντομάτες σε ροδέλες. Άπλωσε τα λιωμένα στοματάκια στην ανοιγμένη ζύμη, ρίξε το υπόλοιπο λάδι, τις ντομάτες και το ζαμπόν πάνω στην πίτσα ομοιόμορφα. Πασπάλιστε το τριμμένο τυρί η κομμένο σε λεπτές φέτες. Ψήσε την πίτσα σε προ θερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς μέχρι να ροδίσει καλά η ζύμη. Κι εδώ εννοείται ότι μπορείς να προσθέσεις ότι άλλο υλικό σου αρέσει.
Comments