0

«Το 2008 όταν ξεκίνησε το Ράδιο Αρβύλα, ήταν τότε που σκότωσαν τον Αλέξη και είχαμε βρεθεί σε τρομακτικά παράξενη θέση. Ήταν βέβαια άλλες εποχές, δεν είχε το διαδίκτυο στη σημερινή του μορφή και βγαίναμε σε καθημερινή βάση, ειδικά την πρώτη μέρα και δεν ξέραμε τι κάναμε, βγάζαμε το μέσα μας, ό,τι υπήρχε στο μυαλό μας.” Ξεκίνησε ο Αντώνης Κανάκης για το Ράδιο Αρβύλα, χωρίς να έχει προηγηθεί το τηλεοπτικό “σήμα”.

Θυμάμαι την ψυχολογία εκείνες τις ημέρες, θέλαμε να ανοίξει η γη και να μας καταπιεί. Ντρέπεσαι που ζεις σε αυτή τη χώρα, για όσους κυβερνούν και τους προηγούμενους, έχεις ένα θυμό και λες δε θέλω να ζω μέσα σε αυτό το πράγμα, σκέφτομαι και λέω θεέ μου να μην ξαναχρειαστεί να βγούμε υπό παρόμοιες συνθήκες.

Κι όμως χρειάστηκε. Θα βγούμε για να βγούμε να εκφράσουμε όσα σκεφτόμαστε και και συζητάμε, όπως κι εσείς. Είμαστε όλοι στην ίδια κατάσταση σε αυτή τη χώρα. Είμαστε θλιμμένοι και θυμωμένοι, θα προσπαθήσουμε να τα βάλουμε σε μια ροή, η οποία όμωςδε θα υπάρχει. Ο λόγος δε θα είναι δομημένος., θα προσπαθήσουμε να παραμείνουμε ψύχραιμοι και ήρεμοι

Για τον σταθμάρχη, για τον τράγο, για τους εαυτούς μας».

Ο Αντώνης Κανάκης συνέχισε λέγοντας ότι η εκπομπή θα είναι δύσκολο να συνεχιστεί 

«Μας είναι δύσκολο να συνεχίσουμε το Ράδιο Αρβύλα αυτή τη σεζόν, και πέρυσι με όσα είχαν γίνει λέγαμε πότε θα έρθει η ώρα να τελειώσουμε. Προσπαθούσαμε να συνειδητοποιήσουμε το μιντιακό τσίρκο.

Και φέτος πάλι στο τέλος της δικής μας σεζόν νιώθουμε ότι το κλίμα θα ανατραπεί και κάνουν όλοι ό,τι μπορούν για να επιστρέψουμε στην χαζοχαρούμενη πραγματικότητα. Μέσα στο τριήμερο πένθος άρχισε ήδη η επιστροφή στην πραγματικότητα, έπαιζε το survivor, έβλεπα αναρτήσεις για τη μία γκόμενα που φιλούσε. 

Η επιστροφή αυτή βολεύει και τα κέρδη. Θέλει χαρά η διαφήμιση και η λοβοτομή. Εμείς δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Και δεν μπορούμε και δεν θέλουμε. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε με το Ράδιο Άρβυλα σε αυτή την πραγματικότητα.

Τη μέρα που έγινε αυτό το κακό είχαμε προγραμματισμένη επίσκεψη στην παιδική ογκολογική κλινική του ΑΧΕΠΑ μαζί με τον Χρήστο, συναντήσαμε τον Λάζαρο, τον Ραφαήλ. Παρ’ όλα αυτά δεν θέλουμε να επιστρέψουμε, ελπίζουμε ότι ο ant1 θα κατανοήσει και μέχρι στιγμής θα κατανοήσει».

Ο Κανάκης πάντως στη συνέχεια διευκρίνισε πως δε θα εξαφανιστούν μέχρι το τέλος της εκπομπής, αλλά ότι δε θα συνεχιστεί το Ράδιο Αρβύλα με τη συγκεκριμένη δομή. «Ίσως συνεχίσουμε μέσα από τη δομή του Βινυλίου».

Παράλληλα έστειλε και ένα μήνυμα για τους γονείς των θυμάτων: «Σας σκεφτόμαστε συχνά πυκνά μέσα στη μέρα μας».

 

Βίντεο κατά δημοσιογράφων και πολιτικών

Στη συνέχεια της εκπομπής παρουσίασαν βίντεο με τοποθετήσεις δημοσιογράφων, τόσο του Παύλου Τσίμα, όσο και των υπολοίπων όπως και του Άρη Πορτοσάλτε και του Βασίλη Χιώτη για το δυστύχημα των Τεμπών.

«Δημοσιογράφοι και… σκ..τά στα μούτρα σας!», είπε πάνω στη ροή του λόγου του ο Αντώνης Κανάκης σχολιάζοντας τις συγκεκριμένες ατάκες.

 

Επίσης, μετά τα βίντεο στα οποία έδειξαν τις τοποθετήσεις Μητσοτάκη και Καραμανλή, ο Κανάκης είπε:

«Δε θα έπρεπε απλά να παραιτηθεί. Θα έπρεπε να συλληφθεί μαζί με τους προηγούμενους και όσους κυβέρνησαν. Αυτό σκέπτεται ο απλός κόσμος. Αλλα δεν υπάρχει αυτή η πρόβλεψη από το νομικό πλαίσιο. Πρέπει να αλλάξει αυτό, πρέπει να αισθάνονται την ευθύνη οι κυβερνώντες. Αυτό που έπρεπε να κάνουν είναι το αυτονόητο, να υπάρχει ασφάλεια στις μετακινήσεις».

 

ΑποΔΡΑΣΕΙΣ: Θεσσαλονίκη – Δέλτα Αξιού

Previous article

Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη 8 Μαρτίου: Χειρόφρενο σε Μεταφορές – Συμμετοχή όλων των κλάδων

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

More in Ελλάδα