0

Τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024 διεκδικεί η Θεσσαλονίκη, όπως έκανε γνωστό ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Την κατάθεση του σχετικού φακέλου υποψηφιότητας ενέκρινε στη χτεσινοβραδινή συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ευτυχής αλλά και υπερήφανος για αυτή τη νέα διεκδίκηση, υπογραμμίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη στενά συνδεδεμένη με τον αθλητισμό. «Μέσα από τον θεσμό της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού επιθυμούμε να διευρύνουμε το αθλητικό μας καλεντάρι, που ήδη περιέχει πλήθος αθλητικών εκδηλώσεων, να καλλιεργήσουμε τον ενθουσιασμό και την κουλτούρα του αθλητισμού, την ευγενή άμιλλα και την ομαδικότητα», παρατήρησε ο κ. Ζέρβας.

Όπως αναφέρθηκε, άλλωστε, η διεκδικούμενη κατάκτηση από μέρους της Θεσσαλονίκης του τίτλου της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού θα αποτελέσει μια σημαντική αναγνώριση σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον τομέα του αθλητισμού στην πόλη. Αναμένεται, παράλληλα, να συμβάλλει στην ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών με άλλες πόλεις, τη συμμετοχή σε συνέδρια, την προώθηση του αθλητικού τουρισμού μέσα από τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων, την τοποθέτηση της Θεσσαλονίκης στον διεθνή αθλητικό χάρτη, την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, τη συμμετοχή των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης σε αθλητικές δραστηριότητες και την περαιτέρω υποστήριξη των τοπικών αθλητικών σωματείων και αθλητών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Χρ.Βάρδας: Καραμπουρνάκι, ώρα μηδέν!

Previous article

Περιφέρεια Αττικής: Διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό στην πυροσβεστική

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *