0
Σχόλιο γνώμης της Μαρίας Μαυρίδου:
Αυτή η φωτογραφία βγήκε την προ Ζέρβα εποχή
Ήταν τότε που δεν φοβόσουν να κυκλοφορήσεις μετά το ηλιοβασίλεμα στη Νέα Παραλία, γιατί σε όλο το μήκος της αλλά και στα πάρκα υπήρχε επαρκής φωτισμός, άρα και το αίσθημα ασφάλειας.
Είναι μια φωτογραφία που θυμάμαι τράβηξα λίγο πριν τη δύση, θέλοντας να συμπεριλάβω σε αυτή τη γαλήνη, την ισορροπία και την ομορφιά σε ένα τοπίο, όπου ο ουρανός, ο ανοιχτός υδάτινος ορίζοντας (με το λιμάνι στο βάθος), το υγρό στοιχείο της πισίνας που δεν είχε βανδαλιστεί και εγκαταλειφθεί , το γήινο κομμάτι με τις λιτές αρχιτεκτονικές γραμμές και ο άνθρωπος αποτελούν ένα σύνολο, σε πλήρη αρμονία και σύνδεση.
Ήταν τότε που γυρίζοντας από μια γεμάτη, κουραστική μέρα αποφορτιζόμουν και γέμιζα χαρά, γαλήνη, θετικές σκέψεις και έφτανα σπίτι ξεχειλισμένη συναισθήματα και έμπνευση. Φούσκωνε η ψυχή μου από ερεθίσματα και τα κείμενα έτρεχαν σε ένα ποτάμι έκφρασης και δημιουργίας.
Αυτό το τοπίο ,τα τελευταία 4 χρόνια αντικαταστάθηκε από ένα σκηνικό εγκατάλειψης απαξίωσης και απογοήτευσης. Το φως έδωσε τη θέση του στο σκοτάδι, την εγκατάλειψη, τη βρωμιά, την απαξίωση, τον φόβο και τα αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις. Η χαρά έδωσε τη θέση της στη γκρίνια, τον θυμό, το παράπονο, τη θλίψη, την αγανάκτηση.
Αυτό το σκηνικό βέβαια είναι ίδιο σε όλη την πόλη κι έτσι, πήρα την απόφαση να κάνω κάτι. Μια προσπάθεια να συμμετέχω στον βαθμό που θα μπορέσω (στην αυτοδιοίκηση) να αλλάξει η πόλη και να βάλει τα καλά της, κάνοντας τη ζωή μας καλύτερη. Χωρίς να εμπλέκονται σε αυτή κόμματα και χρώματα!
Απόφαση που στηρίχθηκε στην καθαρότητα και σοβαρότητα 50 δεσμεύσεων του προγράμματος της ανεξάρτητης, πολυσυλλεκτικής, ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗΣ (το τονίζω γιατί από κάποιους έμαθα πως είμαι ΠΑΣΟΚ και δεν το ήξερα) Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη και του Στέλιος Αγγελούδης Ενός ευφυούς ανθρώπου με Α κεφαλαίο που στην επαγγελματική και πολιτική του καριέρα έχει αναλάβει με επιτυχία θέσεις ευθύνης, σε εθνικό και τοπικό επίπεδο. Άνθρωπος που έχει αφήσει το αποτύπωμά του στην πόλη με υποδομές και έργο, αλλά δεν έχει υπάρξει κι ούτε θα το κάνει μέρος ενός πιασιάρικου lifestyle. Έκανε δουλειά στοχεύοντας στο αποτέλεσμα κι όχι στην προβολή του. Για κάποιους αυτό είναι ουσία, για άλλους μειονέκτημα. Όμως αυτό είναι ο Stelios Aggeloudis . Αυτό και η αγάπη και το όραμά του για τη Θεσσαλονίκη, έχει εμπνεύσει εμένα προσωπικά, τους ανθρώπους που αποτελούν την Ομάδα, αλλά και αυτούς που στην κάλπη στήριξαν την προσπάθειά μας.
Όλα τα παραπάνω δικαιολογούν την απόφαση των δημοτών να γυρίσουν την πλάτη στον ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ δήμαρχο Ζέρβα που ενώ αρνήθηκε να συμμετέχει σε 5 debates και ακύρωσε τελευταία στιγμή ακόμη και το debate του TV100, του δημοτικού καναλιού, τώρα σε απόγνωση, έχοντας καταλάβει πως, το να κρύβεται περιμένοντας τη νίκη, δεν του έδωσε τον αέρα που περίμενε ποντάροντας σε κυβερνητικούς μηχανισμούς πίεσης και χειραγώγησης, ζητά debate. Πολύ αργά! Το ποτάμι δε γυρίζει πίσω.
Η κάλπη μίλησε και το μήνυμα ήταν ισχυρό. Ειδικά μετά και την υποστήριξη μακεδονομάχων και συναφών σχημάτων στο συνδυασμό Ζέρβα, αποδεικνύεται το υπερσυντηρητικό του προφιλ για να μην πω τίποτε άλλο. (η να πω, πχ πως άλλοτε είναι ΠΑΣΟΚ άλλοτε ΝΔ ανάλογα που φυσάει ο άνεμος)
Την Κυριακή σας θέλουμε μαζί μας. Την Κυριακή η πόλη θα γιορτάζει τη νίκη της δημοκρατίας. Τη νίκη του φωτός απέναντι στο σκοτάδι. Την επόμενη μέρα έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε, αλλά αυτό δε μας φοβίζει. Έχουμε τη δύναμη που μας δίνετε, για να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο.
Την Κυριακή δίνουμε τα χέρια σε μια συμφωνία ζωής!

“Η ζωη είναι μικρή για τέτοιες πολυτέλειες…”

Previous article

Δεύτερη Κυριακή δημοτικών εκλογών

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *