0

«Για την Περιφέρεια Κρήτης, o Τουρισμός υγείας αποτελεί μια από τις σημαντικές προτεραιότητες του σχεδιασμού μας για τη στήριξη του τουριστικού τομέα στο νησί», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στο χαιρετισμό του κατά την διεθνή ημερίδα για τον τουρισμό υγείας με την στήριξη και της Περιφέρειας Κρήτης.

Το Ελληνικό Συμβούλιο Τουρισμού Υγείας – ELITOUR οργάνωσε την ημερίδα στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου και ήταν αφιερωμένη στην ανάδειξη και προβολή στο εξωτερικό της Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής στην Ελλάδα.

Όπως τόνισε ο Σταύρος Αρναουτάκης «για την Περιφέρεια Κρήτης, o Τουρισμός υγείας αποτελεί μια από τις σημαντικές προτεραιότητες του σχεδιασμού μας για τη στήριξη του τουριστικού τομέα στο νησί.Μια προτεραιότητα που στηρίζεται στη συνεργασία ιδιωτικού τομέα (ξενοδοχεία, ιατρικά κέντρα) με δημόσιες δομές παροχής υγείας και το πανεπιστήμιο (ιατρικές σχολές, ερευνητικά κέντρα). Σε αυτόν τον πυλώνα η Κρήτη βρίσκεται σε προνομιακή θέση,καθώς η λειτουργία μεγάλων νοσοκομειακών μονάδων και εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών, όπως είναι ο τουρισμός για την Υποβοηθούμενη Παραγωγή, ένα πεδίο στο οποίο η Κρήτη κάνει πραγματικά μεγάλα άλματα, με πρωτοποριακά ιατρικά κέντρα και κορυφαίους επιστήμονες που δημιουργούν μια πρωτοποριακή θερμοκοιτίδα για τον ιατρικό τουρισμό».

Ο τουρισμός υγείας και ευεξίας είναι πλέον ξεκάθαρο ότι μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας σε πολλές περιοχές της χώρας, επεσήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής, πρόεδρος του ΙΣΑ και της ELITOUR Γιώργος Πατούλης με αφορμή τη διεθνή ημερίδα για το θέμα που έγινε στο Ηράκλειο. «Έχει μπει το νερό στο αυλάκι και ο ιατρικός τουρισμός πλέον δημιουργεί μεγαλύτερες δυνατότητες και εύκαιρες, με αποτέλεσμα να βλέπουμε περισσότερες συμμετοχές σε αυτό το εγχείρημα. Η βάση είναι το πολύ καλό ιατρικό δυναμικό και οι δομές που συνεχώς βελτιώνονται».

Humanity Greece: Στήριξη των εθελοντών πυροσβεστών όλης της χώρας με την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης

Previous article

Στ.Αγγελούδης: Χρέος της δημοτικής αρχής είναι να επικουρήσει το έργο του ΕΚΑΒ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *