0

Ανάρτηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, Πέτρου Λεκάκη

Το 2019 μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο που δημιουργούσε ο νόμος της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση της τότε κυβέρνησης, αφήσαμε τις οποίες διάφορες είχαμε στην άκρη, συνεργαστήκαμε αφού συμφωνήσαμε στο σχέδιο για την Θεσσαλονίκη του μέλλοντος, σηκώσαμε τα μανίκια και εργαστήκαμε προς μια κατεύθυνση: να ζουν οι Θεσσαλονικείς σε μια πόλη, σύγχρονη, μια πόλη με υποδομές, μια πόλη που βελτιώνει συνεχώς την παρεχόμενη ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα των κατοίκων της.
Προφανώς και δεν υλοποιήθηκαν όλες οι στοχεύσεις μας, καθώς υπήρχαν δυσκολίες με μεγαλύτερη την πανδημία, που ήρθε ξαφνικά και ανέτρεψε τη ζωή όλων μας.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένας χώρος συγκλίσεων, συνθέσεων, κατάθεσης απόψεων και προτάσεων μέσα από τις οποίες προσπαθούμε να ασκήσουμε τις βέλτιστες πολιτικές και να καλυτερεύσουμε όσα δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε έχοντας πάντα στο νου μας τους πολίτες και την ζωή τους στην πόλη.

Τα σκουπίδια δεν έχουν χρώμα. Όπως και τα σπασμένα πλακάκια. Όπως και το κυκλοφοριακό ή τα διπλοπαρκαρισμένα.

Τα προβλήματα για να λυθούν απαιτούν συναινέσεις, όραμα, σχέδιο, γνώση, δημιουργική σκέψη, συλλογικές προσπάθειες.

Αυτό κάνουμε τα τελευταία χρόνια στο δήμο Θεσσαλονίκη. Αυτό έκανα και προσωπικά όταν βρέθηκα σε θέση αντιδημάρχου και τώρα από την θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου. Οι απόψεις και τα πιστεύω όλων μας είναι γνωστά και σεβαστά. Όπως και οι ιδεολογικές και πολιτικές καταβολές του καθενός μας. Μπροστά όμως στο κοινό όραμα για μια καλύτερη Θεσσαλονίκη τα αφήνουμε στην άκρη.

Για μένα η συμπόρευση στις επικείμενες δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» και επικεφαλής τον σημερινό δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, με τον οποίο έχουμε εξαιρετική συνεργασία αφού συμμεριζόμαστε το ίδιο όραμα για την πόλη που ζούμε, είναι μια απόφαση την οποία έχω κάνει γνωστή δημόσια εδώ και πολύ καιρό. Μαζί με τον δήμαρχο όλοι εμείς οι συνεργάτες του χαιρόμαστε για τις νίκες της Θεσσαλονίκης, απογοητευόμαστε όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως θα θέλαμε και προχωράμε με αποφασιστικότητα και επιμονή.

Με τις παραπάνω σκέψεις ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου στις επικείμενες δημοτικές εκλογές και ζήτω τη στήριξη σας για να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε το 2010 όποτε και με τιμήσατε για πρώτη φορά με την ψήφο σας και με εμπιστευτήκαμε εκλέγοντας με δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης.

Μετά από 13 χρόνια, αρκετά πιο ώριμος με γνώση και σχέδιο έχω το ίδιο άγχος και την ίδια προσμονή όπως τότε. Το μακρινό 2010.

Κ.Μπακογιάννης: Ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιο του για τον Δήμο της Αθήνας

Previous article

ΝΔ: Στήριξη σε Μπακογιάννη, Ζέρβα και Μώραλη από το κυβερνών κόμμα

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *