0

Η Περιφέρεια Αττικής από την πρώτη στιγμή που ξέσπασαν οι πυρκαγιές, οι οποίες δοκιμάζουν από χθες πολλούς δήμους του Λεκανοπεδίου, συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει, στο δύσκολο έργο του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, σημειώνεται σε ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κόκκαλη, σχετικά με τη συμμετοχή της περιφέρειας στο έργο της κατάσβεσης.

Οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες βρίσκονται διαρκώς στην πρώτη γραμμή των πύρινων μετώπων, ενημερώνει ο κ. Κόκκαλης, προσθέτοντας ότι η Δ/νση Πολιτικής Προστασίας συνέδραμε στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στα Καλύβια, διαθέτοντας 16 υδροφόρες και 1 μηχάνημα έργου (JCB). Επίσης στη Μάνδρα με 26 υδροφόρες και 7 μηχανήματα έργου (2 JCB, 2 φορτωτές, ένα D8, ένα D9, ένα grader).

«Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα και στο πλαίσιο των θεσμικών μας αρμοδιοτήτων», τονίζεται στην ανακοίνωση, «συμμετέχουμε στην εθνική προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε για μια ακόμη φορά στην Αττική δύσκολες καταστάσεις, θέτοντας ως προτεραιότητα να μην θρηνήσουμε την απώλεια ανθρωπίνων ζώων».

Ακόμη δηλώνεται ετοιμότητα των υπηρεσιών σε ό,τι αφορά την καταγραφή των καταστροφών, ώστε να αποζημιωθούν το συντομότερο δυνατόν από την Πολιτεία οι πολίτες που είδαν να καταστρέφονται οι περιουσίες τους.

Αναφορικά με τη διαδικασία του διαγωνισμού για τη μίσθωση μηχανημάτων έργου και οχημάτων αντιπυρικής προστασίας περιόδου 2023 και 2024, η οποία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ότι για πρώτη φορά στα χρονικά της περιφέρειας, η σημερινή διοίκηση προχώρησε στην προκήρυξη αυτού του δημοσίου μειοδοτικού διαγωνισμού ώστε να ενισχύσει «ακόμη περισσότερο τη διαφάνεια και το δημόσιο συμφέρον όσον αφορά τις οικονομίες κλίμακας που αφορούν τη συγκεκριμένη δαπάνη».

Τέλος σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η μίσθωση των μηχανημάτων γίνεται από το μητρώο εργοληπτών που έχει η περιφέρεια στη διάθεσή της και ότι σε καμία περίπτωση ο συγκεκριμένος διαγωνισμός δεν επηρεάζει την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα της αρμόδιας διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας και την ικανότητά της να συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Θεσσαλονίκη: Διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024

Previous article

Συνάντηση Αρναουτάκη με την Πρόεδρο της Παγκρητικής Ομοσπονδίας Ευρώπης

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *