0

Ένας καλαίσθητος και λειτουργικός χώρος παραδόθηκε χθες στους κατοίκους του Δήμου Ωραιοκάστρου, για να υπηρετείται ο Πολιτισμός και να αναδεικνύεται η πλούσια παραγωγή των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων του τόπου. Εγκαινιάστηκε η ανακαινισμένη Αίθουσα Πολιτισμού του Κτιρίου «Παύλος Μελάς» από τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη.

Στο πλαίσιο των εγκαινίων ανακοινώθηκε πως οι κύριοι Τζιτζικώστας και Τσακίρης θα κινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε τα επόμενα χρόνια το Ωραιόκαστρο να αποκτήσει ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο. Επίσης, τιμήθηκε για την προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα η ηθοποιός και σκηνοθέτιδα, Νέλλυ Δελή, ενώ η εκδήλωση πλαισιώθηκε εικαστικά από έργα ζωγραφικής της Ευαγγελίας Τσορλίνη και μουσικά από μέλη του Ωδείου Φίλων Μουσικής Τέχνης Ωραιοκάστρου.

«Αναλάβαμε την πρωτοβουλία να φτιάξουμε αυτό το χώρο, που αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα, και να δημιουργήσουμε μια όμορφη αίθουσα για να αναδεικνύεται το πολιτιστικό προϊόν των ανθρώπων του Δήμου μας. Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να παραδίδουμε στους πολίτες την ανακαινισμένη Αίθουσα Πολιτισμού, έχοντας μαζί μας τον περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα. Τις προηγούμενες ημέρες συζητήσαμε για το έλλειμμα που έχουμε στην περιοχή μας όσον αφορά σε έναν χώρο πολιτισμού, τον οποίο έχουμε ανάγκη μιας και το έργο που παράγουν οι πολιτιστικοί φορείς του Δήμου Ωραιοκάστρου είναι σημαντικό. Ζητήσαμε τη δέσμευσή του ότι θα συμβάλλει για να αποκτήσουμε στο Ωραιόκαστρο ένα πολιτιστικό κέντρο αντάξιο της περιοχής και ανταποκρίθηκε άμεσα», τόνισε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.

«Θέλω καταρχάς να συγχαρώ τον δήμαρχο, Παντελή Τσακίρη και την ομάδα Διοίκησης στο Δήμο Ωραιοκάστρου, διότι φαίνεται και με τα σημερινά εγκαίνια ότι έχουν όραμα, σχέδιο, πρόγραμμα και τους κατάλληλους ανθρώπους για να το υλοποιήσουν. Χαίρομαι όταν ως περιφερειάρχης συνεργαζόμαστε για να κάνουμε έργα σε όλους τους τομείς. Ο Παντελής Τσακίρης και η ομάδα του αξιοποιούν τις δυνάμεις του Πολιτισμού και εμείς ως Περιφέρεια δεν θα μπορούσαμε να είμαστε απόντες. Τα επόμενα χρόνια θα φροντίσουμε να βρούμε τους πόρους -είτε εθνικούς, είτε ευρωπαϊκούς- και αφού γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες και μελέτες, θα κοιτάξουμε να κάνουμε ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο στο Δήμο Ωραιοκάστρου. Αυτή την δέσμευση ελπίζω να την κάνουμε πράξη μαζί τα επόμενα χρόνια. Η ΠΚΜ θα είναι στο πλευρό του Δήμου», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Τιμήθηκε η Νέλλυ Δελή

Στο πλαίσιο των εγκαινίων της Αίθουσας Πολιτισμού τιμήθηκε η Νέλλυ Δελή, ηθοποιός και σκηνοθέτιδα, για την πολύχρονη προσφορά της στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου Ωραιοκάστρου.

«Ο Πολιτισμός είναι μια κίνηση, δεν είναι μια κατάσταση, είναι ένα ταξίδι προς ένα λιμάνι και σε αυτό το πολύ όμορφο ταξίδι για τον τόπο μας καπετάνισσα είχαμε μια γυναίκα, μια γυναίκα που από τη νεαρή ηλικία συνέβαλε ουσιαστικά, ενέπνευσε πολλούς ανθρώπους να ασχοληθούν με το θέατρο και τις Τέχνες. Θα εισηγηθώ στο επόμενο Δημοτικό συμβούλιο, γιατί το αξίζει πραγματικά, η αίθουσα αυτή να πάρει το όνομά της γιατί έτσι θα αποτελεί έμπνευση για όλους αυτούς που έρχονται και πρότυπο για όσους θέλουν να ασχοληθούν με το θέατρο. Η σημερινή βραδιά της ανήκει ας την χειροκροτήσουμε», είπε για τη Νέλλυ Δελή ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, και την κάλεσε να ανέβει στη σκηνή.

Η κ. Δελή παρέλαβε συγκινημένη το βραβείο και είπε: «Η συγκίνησή μου είναι μεγάλη, η ψυχή μου είναι ριζωμένη εδώ, σε αυτήν εδώ τη σκηνή, στην οποία έχουμε παρουσιάσει πολύ μεγάλες επιτυχίες. Σας ευχαριστώ θερμά» και χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό.

Τα εγκαίνια πλαισιώθηκαν εικαστικά από έργα της Ευαγγελίας Τσορλίνη, που υπηρετεί τη ζωγραφική τέχνη επί πολλά χρόνια. «Είμαι χαρούμενη καθώς σήμερα ξεκινά ένας νέος κύκλος της προβολής των καλλιτεχνών του Δήμου Ωραιοκάστρου, ενός τόπου που έχει να παρουσιάσει πολύ πλούσιο πολιτιστικό υλικό το οποίο αξίζει όλοι να θαυμάσουμε», είπε η κ. Τσορλίνη.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τραγούδια και μουσική από μέλη του Ωδείου Φίλων Μουσικής Τέχνης Ωραιοκάστρου που επιμελήθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Χρήστος Κωνσταντινίδης.

 

ΚΕΔΕ: Νέος Πρόεδρος ο Λάζαρος Κυρίζογλου

Previous article

Βασίλης Κεγκέρογλου: “Βασική προϋπόθεση μια δυνατή ομάδα που θα λειτουργήσει με γνώση και σχέδιο”

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *