0

Την αποφασιστικότητά της να υλοποιήσει ένα τριετές σχέδιο αναβάθμισης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου διατράνωσε η κυρία Μαρία Μανούκα στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο της Αθλητικής Ένωσης Ευόσμου.

Η υποψήφια Δήμαρχος συνομίλησε με τον Πρόεδρο κ. Γιώργο Σπυριάδη, τον Αντιπρόεδρο κ. Αντώνη Μαλλιώρα και τον Υπεύθυνο τμημάτων Ακαδημίας Ποδοσφαίρου κ. Παντελή Πωγωνίδη, οι οποίοι την κατέστησαν κοινωνό των πολλών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το γήπεδο στο οποίο προπονούνται καθημερινά μικροί και μεγάλοι αθλητές του Σωματείου.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «Μαζί στην ανάπτυξη του Ελευθερίου Κορδελιού-Ευόσμου» περιηγήθηκε στο χώρο και αντίκρισε εικόνες εγκατάλειψης. Ο συνθετικός χλοοτάπητας ήταν φθαρμένος και γεμάτος διάσπαρτες επικίνδυνες τρύπες οι οποίες ήταν πρόχειρα μπαλωμένες. Επίσης, οι εστίες ήταν κατεστραμμένες ενώ διάσπαρτα σύρματα θέτουν σε κίνδυνο τη
σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Ακόμη, τα αποδυτήρια δεν είχαν ρεύμα, οι φωριαμοί και τα μεταλλικά ερμάρια αθλητών και προπονητών ήταν σκουριασμένοι και συν τοις άλλοις υπάρχουν βλάβες εσωτερικά και εξωτερικά του χώρου των αποδυτηρίων. Ανάλογη η κατάσταση και στον αγωνιστικό χώρο με σπασμένους πάγκους και σκέπαστρα, αλλά και κατεστραμμένα καθίσματα στις κερκίδες. Την εικόνα αποσύνθεσης ολοκληρώνει το Kibo που κάποτε λειτουργούσε ως υποτυπώδες… κυλικείο και το οποίο εδώ και χρόνια παραμένει ανενεργό.

Η κυρία Μανούκα συζήτησε διεξοδικά με το προεδρείο της Αθλητικής Ένωσης Ευόσμου, άκουσε τις αγωνίες των μελών του και δεσμεύτηκε ότι θα σταθεί αρωγός με όλες τις δυνάμεις της στο δίκαιο αίτημά τους να βρεθούν γρήγορες και πρακτικές λύσεις στα προβλήματα που τους ταλανίζουν. Όπως σημείωσε: «Θέλουμε τα παιδιά μας να αθλούνται σε ασφαλείς και σύγχρονες εγκαταστάσεις. Εφόσον οι συνδημότες μας εμπιστευθούν και μας αναθέσουν τη διοίκηση του Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου, θα προχωρήσουμε με δουλειά και επιμονή στη βελτίωση των αθλητικών υποδομών, διαμορφώνοντας ποιοτικούς χώρους άθλησης».

Σύμφωνα με την ίδια αποτελεί προτεραιότητα μικροί και μεγάλοι συνδημότες να αθλούνται εφεξής σε ασφαλή, σύγχρονα και λειτουργικά γήπεδα. «Αξίζει και πρέπει να φέρουμε τους συνδημότες μας πιο κοντά στον αθλητισμό. Γι’ αυτό και εμείς είμαστε έτοιμοι να κάνουμε πράξη τον στρατηγικό σχεδιασμό που έχουμε καταστρώσει για τον αθλητισμό, ξεκινώντας από:
-Eργασίες ανάπλασης σε όλες τις γηπεδικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του δήμου.
-Παράλληλα με τα αναγκαία μεγάλα αθλητικά έργα που πρέπει να ολοκληρωθούν μετά από τη 15ετή εγκατάλειψή τους, όπως το κολυμβητήριο γιαπί και το γήπεδο στίβου-ποδοσφαίρου άνωθεν του περιφερειακού.
Μονάχα με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να δώσουμε πάσα στους κατοίκους του Κορδελιού και του Ευόσμου να στραφούν προς τον αθλητισμό.

Είμαστε αποφασισμένοι ο δήμος μας να εξελιχθεί σε αθλητικό προορισμό για το σύνολο της Θεσσαλονίκης» σημείωσε μεταξύ άλλων η κυρία Μανούκα στη δήλωσή της.

Θεσσαλονίκη: Περιοδεία Αγγελούδη στο ιστορικό κέντρο της πόλης

Previous article

Περιφέρεια ΑΜΘ: Ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις των Επιτροπών Παρακολούθησης του νέου και του τρέχοντος ΕΣΠΑ

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *