0

«Η ποσοτική και ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος συνιστά απόλυτη προτεραιότητα για την Ομάδα μας. Τουρισμός στη Θεσσαλονίκη σημαίνει περισσότερα έσοδα, σημαίνει ισχυρή τόνωση της τοπικής οικονομίας, σημαίνει νέες θέσεις εργασίας. Ο τόπος μας δεν υστερεί στην ποιότητα προσφοράς υπηρεσιών, εκτίθεται όμως από τον ερασιτεχνισμό της νυν δημοτικής αρχής στους τομείς των αρμοδιοτήτων της (βλέπε καθαριότητα, προσβασιμότητα, δημόσιες τουαλέτες).

Για να πετύχουμε το στόχο μας απαιτείται μεθοδική και οργανωμένη δουλειά, ένα σαφές και συγκεκριμένο σχέδιο δράσεων, αγαστή συνεργασία και συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και η αξιοποίηση των ειδικών του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό, καλωσορίζουμε στο συνδυασμό μας έναν νέο άνθρωπο – επαγγελματία του Τουρισμού, τον Αλέξανδρο Μανδρίνο.

Ο Αλέξανδρος είναι Οικονομολόγος με επαγγελματική και επιστημονική εξειδίκευση στον Τουρισμό. Ολοκλήρωσε πριν ένα χρόνο το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Τουρισμός και τοπική Ανάπτυξη» του ΑΠΘ και είναι πλέον υπ. διδάκτορας στον τομέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων στο ΑΠΘ. Επίσης, είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στην «Εφαρμοσμένη Λογιστική και Ελεγκτική» του ΠΑΜΑΚ. Από το 2014 δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον Ξενοδοχειακό κλάδο.

Είμαι βέβαιος πως οι γνώσεις του, οι ιδέες του, οι προτάσεις του, θα συμβάλουν καταλυτικά τόσο στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, προκειμένου να καταξιωθεί η Θεσσαλονίκη ως σημείο αναφοράς στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, όσο και στην επίλυση ζητημάτων της καθημερινότητας που απαιτούν διοικητικές ικανότητες και πρωτοβουλίες.

Η Θεσσαλονίκη έχει σήμερα περισσότερο από ποτέ ανάγκη από δημιουργικούς ανθρώπους όπως ο Αλέξανδρος που θέλουν και μπορούν να είναι χρήσιμοι και αποτελεσματικοί, ανθρώπους που προτάσσουν το καλό της πόλης, ανθρώπους που πιστεύουν στη δυναμική της Θεσσαλονίκης, έχουν όραμα, σχέδιο και πραγματική διάθεση για δουλειά».

Σε δήλωση του ο κ. Μανδρίνος σημείωσε τα εξής:

«Με ιδιαίτερη τιμή και υπερηφάνεια ανακοινώνω την υποψηφιότητα μου ως δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Αποδέχτηκα την πρόσκληση να συνεργαστώ και να συστρατευθώ με τον υποψήφιο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης ΣΤΕΛΙΟ ΑΓΓΕΛΟΥΔΗ και τον ανεξάρτητο, πολυσυλλεκτικό συνδυασμό «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη» καθώς μας ενώνει το κοινό όραμα για μία λειτουργική, καθαρή, βιώσιμη και εξωστρεφή Θεσσαλονίκη.

Ένας από τους λόγους που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι η κοινή παραδοχή ότι η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από ικανά στελέχη και κυρίως από μία αποτελεσματική Διοίκηση. Μία Διοίκηση με όραμα, σχέδιο, στοχοθεσία, εντιμότητα και αποτελεσματικότητα.

Στο πρόσωπο του Στέλιου Αγγελούδη διακρίνω την πραγματική βούληση ενός ανθρώπου να διορθώσει τα κακώς κείμενα. Να δώσει λύσεις και να συμβάλει, από τη θέση του Δημάρχου, στη δημιουργία και εφαρμογή ενός στρατηγικού σχεδίου με στόχο την ανάπτυξη της πόλης μας.

Σε προσωπικό επίπεδο, επιθυμώ να προσφέρω στην πόλη μου αξιοποιώντας τις επαγγελματικές και επιστημονικές γνώσεις που έχω αποκτήσει μέχρι σήμερα. Έχω ως προτεραιότητα τόσο την ανάπτυξη και εξέλιξη του τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης όσο και ζητήματα της καθημερινότητας που απαιτούν διοικητικές ικανότητες και βούληση προκειμένου να επιλυθούν.

Δυστυχώς, η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης δεν κατάφερε να δώσει λύσεις στα ζητήματα της καθημερινότητας αλλά ούτε και να υλοποιήσει ένα συνεκτικό σχέδιο με εμβληματικά έργα και δράσεις που θα αναβαθμίσουν την εικόνα της πόλης μας. Αυτά δεν επισημαίνονται μόνο από τους πολίτες του Δήμου Θεσσαλονίκης αλλά παρατηρούνται και σχολιάζονται αρνητικά από όσους επισκέπτονται την πόλη μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την προβολή της Θεσσαλονίκης στο εξωτερικό.

Οι αποσπασματικές και επιφανειακές προσπάθειες της τελευταίας στιγμής (ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών) είναι κυρίως επικοινωνιακές και προφανώς δεν μπορούν να αντιστρέψουν την αρνητική αυτή πραγματικότητα που βιώνουμε ως πολίτες του Δήμου Θεσσαλονίκης. Προκαλούν την κοινή γνώμη και δεν θα μπορούσαν, άλλωστε, να λειτουργήσουν ως συγχωροχάρτι.
Στο σημείο αυτό, οφείλω να ενημερώσω ότι για λόγους αρχής και με κύριο γνώμονα το καλό της πόλης που αγαπώ, υπέβαλα την παραίτηση μου από την Πολιτική Επιτροπή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης, δηλώνω ότι θα συνεχίσω να στηρίζω, με τον ίδιο ζήλο, το Κυβερνητικό έργο για την Εθνική ανάταση και τον εκσυγχρονισμό του Ελληνικού κράτους, καθώς και πολιτικές που συμβάλλουν στη βιώσιμη τοπική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.
Βγαίνω λοιπόν μπροστά, με όλες μου τις δυνάμεις, προκειμένου να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αυτής της υπέροχης πόλης, να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας και να διεκδικήσουμε την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση των μεγάλων αναπτυξιακών έργων υποδομής που θα μεταμορφώσουν τη Θεσσαλονίκη. Να διαμορφώσουμε τη Θεσσαλονίκη του μέλλοντος».

Στ. Αρναουτάκης: Θα βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για την ανασύσταση της Γεωργικής σχολής Μεσσαράς

Previous article

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στο “Qatargate”; – Με μεγάλο χρηματικό ποσό βρέθηκε στο σπίτι του ο γιος βασικής υπόπτου που.. δεν συνελήφθη ποτέ!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *