0

Το Φεστιβάλ Κρήτης της Περιφέρειας Κρήτης παρουσιάζει την ακουστική παράσταση «Ο Μίκης αφηγείται…» στις 27 Ιουλίου στα Χανιά – Ενετικό φρούριο Φιρκά και στις 29 Ιουλίου στο Ρέθυμνο – στο Ενετικό φρούριο Φορτέτζα. Ώρα έναρξης στις 21:00 με ελεύθερη είσοδο για τους πολίτες. Οι παραστάσεις τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού.

Κύριο χαρακτηριστικό των παραστάσεων οι χαρισματικές αφηγήσεις του Μίκη Θεοδωράκη οι οποίες θα μεταδοθούν μέσω μιας πολυκάναλης ηχητικής εγκατάστασης ανάμεσα στο κοινό και που μαζί με επεξεργασμένα ηχοτοπία φέρνουν τον Μίκη αναπάντεχα κοντά μας, ενώ συνδιαλέγονται με μουσικές και τραγούδια του που ακούμε ζωντανά  από σκηνής, εκτελεσμένα από́ την Ιωάννα Φόρτη, επί χρόνια συνεργάτιδα του Μίκη Θεοδωράκη και τετραμελές μουσικό́ σύνολο.

Μια αμιγώς ακουστική́ εμπειρία, γεμάτη από σελίδες της νεότερης ελληνικής ιστορίας, που φιλοδοξεί́ να θυμίσει στους παλαιότερους, να πληροφορήσει τους νεότερους, να προβληματίσει, να συγκινήσει, να ενώσει.

Τον Μίκη Θεοδωράκη δεν τον χαρακτήριζε μόνο ή απέραντη αλήθεια της μουσικής του, μα και η επιστημονική́ του κατάρτιση και ο λόγος του, γραπτός και προφορικός. Αυτό́ ενέπνευσε για την σύλληψη της αρχικής ιδέας. Να μοιραστούν δηλαδή οι συντελεστές μαζί́ με την μουσική́ του και τις σκέψεις του, την ματιά́ του, τα βιώματα του, που είναι με μοναδικό́ τρόπο αλληλένδετα με την μουσική του.

Η τεχνική επεξεργασία και ο σχεδιασμός της ηχητικής εγκατάστασης πραγματοποιείται με τη συνδρομή του Τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής, του Ελληνικού Μεσογειακού́ Πανεπιστημίου.

 

Συντελεστές

Ιωάννα Φόρτη: Τραγούδι

Κώστας Κεχράκος: Κοντραμπάσο, ηλ. μπάσο, καλλιτεχνική επιμέλεια

Μανώλης Σαβιολάκης: Κλασική́ κιθάρα, μπουζούκι, πολίτικη λύρα

Μανώλης Κανακάκης: Πιάνο, κανονάκι

Επίκουρος Τριανταφυλλίδης: Βιολί

Νίκος Κεφαλογιάννης: Ηχοληψία

Σε Ετοιμότητα Ο Δήμος Ιλίου Λόγω Υψηλών Θερμοκρασιών

Previous article

Γ.Ντούρος: Η διαφύλαξη της Δημοκρατίας είναι ένας δρόμος ανηφορικός , ένας αδιάκοπος αγώνας!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *