0

Ανακοίνωση του υπ.Δημάρχου Καλαμαριάς, Χρ.Βάρδα

Με αφορμή και τη σημερινή διαφαινόμενη εξέλιξη στο Καραμπουρνάκι, υπενθυμίζουμε σε όλους και κυρίως σε όσες και όσους σήμερα θα χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» για τη δόμηση στα οικόπεδα που βρίσκονται στη Θ. Σοφούλη, ότι σε ΠΛΗΡΗ ΤΑΥΤΙΣΗ η Διοίκηση και η Αξιωματική Αντιπολίτευση του Δήμου Καλαμαριάς, δηλαδή οι ΝΥΝ και οι ΠΡΩΗΝ διοικούντες, ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΑΝ ΑΝΕΥ ΝΟΜΙΚΟΥ ΕΡΕΙΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΥ, την παραπομπή των αποφάσεων, με τις οποίες δικαιώθηκε το 2016 ο Δήμος Καλαμαριάς, για ΕΚ ΝΕΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑ στο ΣτΕ το οποίο και ΑΠΕΡΡΙΨΕ τις αιτήσεις ως ΝΟΜΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ όπως είχαμε προβλέψει !
Το ερώτημα προς αυτούς παραμένει: ΓΙΑΤΙ ;
Επαναλαμβάνουμε και σήμερα όσα είχαμε δημοσίως διατυπώσει ΗΔΗ τον ΑΠΡΙΛΙΟ του 2021:

“Ο Νόμος προβλέπει ερμηνεία δικαστικής απόφασης μόνο σε περίπτωση ασαφών ή δυσνόητων διατάξεών της και επίσης προβλέπει ότι δεν μπορεί ποτέ να συμπληρωθεί και γενικά να αλλάξει το διατακτικό της απόφασης που ερμηνεύεται.

Τα ερωτήματα που τέθηκαν τότε προς τον κ. Δήμαρχο παραμένουν έως και σήμερα αναπάντητα αλλά και επίκαιρα.

1. Ποιες ήταν (συγκεκριμένα και με ημερομηνίες) οι ενέργειες των διοικήσεων από το χρόνο δημοσίευσης των αποφάσεων του ΣτΕ που δικαίωσαν τον Δήμο Καλαμαριάς (2016) έως και σήμερα (6 σχεδόν χρόνια μετά!!!) ;

2. Για ποιο λόγο έπρεπε να περάσουν σχεδόν 5 χρόνια!!! από την έκδοση των αποφάσεων του ΣτΕ, για να προταθεί πέρυσι τελικά η εκ νέου προσφυγή στο ΣτΕ και να εκδικάζεται 6 χρόνια μετά ;

3. Οι διοικούντες θεωρούν ότι προασπίζονται το δημόσιο συμφέρον υποβάλλοντας στο ΣτΕ το ερώτημα, εάν πρέπει να ανακληθούν οι επίμαχες οικοδομικές άδειες ; Δεν είναι προφανές ότι με αυτόν τον τρόπο θέτουν στην ουσία οι ίδιοι σε αμφισβήτηση το ζήτημα ; Και εάν θεωρούν ότι δεν θέτουν σε αμφισβήτηση το ζήτημα, με άλλα λόγια εάν “προεξοφλούν” και θεωρούν αυτονόητη την θέση του ΣτΕ, γιατί δεν έχουν πράξει ήδη όλα αυτά τα χρόνια αναλόγως ; Δεν γνωρίζουν ότι ο χρόνος που άφησαν και αφήνουν να παρέλθει λειτουργεί εν προκειμένω σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και διακινδυνεύει τα συμφέροντα του Δήμου ;”
Θα επανέλθουμε σε αυτό το μείζον ζήτημα.
Χρήστος Βάρδας – Υποψήφιος Δήμαρχος Καλαμαριάς

Γιώργος Ντούρος για τις πυρκαγιές: “Είναι προφανές ότι ο κρατικός μηχανισμός με τον τρόπο που λειτουργεί δεν επαρκεί”

Previous article

Θεσσαλονίκη: Διεκδικεί τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πόλης Αθλητισμού 2024

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *