0

Υπό το πρίσμα της άμβλυνσης των ανισοτήτων ο Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός ενισχύει την εξωστρέφεια του και συνεπώς του Δήμου Δέλτα.

Μόνο ως επιτυχία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι ο ΚΠΟΔΔ συμμετέχει για πρώτη φορά σε ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα κινητικότητας πληθυσμών με εμβέλεια δεκαπέντε ευρωπαϊκών χωρών και προϋπολογισμό 145.000 ευρώ.

Ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με σπορά ερεθισμάτων για  την δημιουργία «δίκαιων κοινωνιών» καταπολεμώντας τις ανισότητες και τον ρατσισμό.

Το επίτευγμα γίνεται σπουδαιότερο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Κοινωνικός Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Δέλτα, είναι ο leader του προγράμματος που καθορίζει τον προγραμματισμό των δράσεων στις πέντε θεματικές συναντήσεις σε Σουηδία, Μάλτα, Ουγγαρία και Σλοβενία ενώ αναμένεται να λάμψει εξόχως η συνάντηση  που θα λάβει χώρα στην έδρα του δήμου Δέλτα, την Σίνδο.

Μέσα από ένα τέτοιο κοινωνικό και πολιτιστικό γεγονός, ο στόχος που θέτουμε, είναι να αναδείξουμε και  να επικοινωνήσουμε τα προτερήματα των περιοχών μας ως ένα αναπτυξιακό εργαλείο για τον τόπο και το brand name μας.

Να αναδείξουμε τα ποτάμια μας και τα μαγικά μονοπάτια σε Γαλλικό και Αξιό, τον υδροβιότοπο στον κόκκινο δρόμο στο πάρκο Κερκύρας μαζί με το φράγμα του Καλοχωρίου και να γνωστοποιήσουμε με την παρουσία μας στην Χαλάστρα και τα Κύμινα, ότι είμαστε ένας παραγωγικός τόπος με την μεγαλύτερη εξαγωγή μυδιού και ρυζιού στην χώρα με υψηλών προδιαγραφών ποιότητας προϊόντα.

Στο τέλος του συγκεκριμένου προγράμματος, θα έχουμε πετύχει να έρθουμε σε επαφή  με περισσότερα από 600 άτομα που θα συμμετέχουν άμεσα και έμμεσα, αξιοποιώντας το συγκεκριμένο εργαλείο για αναπτυξιακούς σκοπούς, αλλά πρωτίστως για την δημιουργία μιας καλύτερης κοινωνίας , εξασφαλίζοντας ίση πρόσβαση, χωρίς κανενός είδους διάκριση, διασφαλίζοντας ισότητα μεταξύ φύλων και προσφέροντας επίσης την ευκαιρία σε πολίτες που δεν έχουν εμπλακεί ποτέ σε παρόμοια έργα, να συμμετέχουν σε αποστολές και να αποκτήσουν εμπειρίες στις συγκεκριμένες πολιτικές.

 

Ο Αλέξανδρος Διαμαντόπουλος

Είναι ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Δέλτα.

Δραστηριοποιείται επαγγελματικά στον κλάδο των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και είναι πτυχιούχος μεταπτυχιακών σπουδών στο τμήμα “Ευρωπαϊκών πολιτικών για τους νέους” του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Διαδικτυακή Έρευνα: Εκλογές 2023

Previous article

Το «2ο Φεστιβάλ Αυτισμού Θεσσαλονίκης» είναι γεγονός!

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *